Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '07

 
Kategori
Güncel
 

Çıldırmamak elde değil

Çıldırmamak elde değil
 

Günler çabuk geçiyor diyoruz. Hayat kısa diyoruz. Halbu ki hayatın ipleri kimin elinde bilmiyoruz.

Bir hiddetleniyoruz. sanki uyanış gibi şiddetli.fakat bir parmak bal ağzımızın tadını minderimizin rahatlığını onaylar gibi. Uyuduğumuz yatağın sıcaklığı bizi geri çekiyor. Uyumaya devam. Hayata devam. Ön planda olanlar bunlar. Ya arka planda olanlar....

İnsanlar hiç mi düşünmezler ki bir gün gelecek o sıcak yatak dikenlerle dolu olacak. Sana ait olan sıcak yatak başkalarına rahatlık olarak sunulacak. Ve sen taşlar üzerinde kalacaksın... Ömrün bir sürüngen gibi yumuşak ve sıcak toprak aramakla geçecek. Ya geresi ... Ya devamı diyeceksin kendi kendine.... çıldıracaksın. Uyuyacak sıcak yatak ve sıcak aş bulamayınca bir daha uyuma gayretine giremeyeceksin. Ve bir daha bana dokunmayan yılan diyemeyeceksin. Kimlerin yüzünün sırıttığını ve azgın salyalı ağzını göreceksin... bak işte ozaman kimler onurunu almış göreceksin.

El bebek gül bebek yaşadığın günleri of çekerek ah keşke diyeceksin. Fakat senin olan hiçbir şey kalmayacak geri kalan hayatında. ilk önce ağlayacaksın. sonra sızlanıp duracağına isyan kararı alacaksın. Fakat kötü olan sen olacaksın. isyancı, düşman ve sahtekar olacaksın. Eğer olmazsan o sıcak yatağın hiç senin olamayacak. Bir sürüngen olacaksın hayatın içinde.

işte ozaman belki onurunu geri alacaksın. Belkide atı alan üsküdarı geçecek deyimi yerinde olacak. isyan edeceksin. fakat hiç birşey geçmişte sahip olduklarını sana geri veremeyecek. işte ozaman sadece ve sadece bir kemik üzerinde sıyrılmak üzere olan ince bir et tabakası gibi dolaşacaksın orta yerde. belkide sürgün yiyeceksin bütün sokaklar senin fakat ağızlarda ve yürekte demirden zincirli. işte ozaman "çıldırmamak elde değil diyeceksin."

Birileri senin olanın sahibi olacak.olamadıklarını ise zorla alacak.
İşte ozaman yiyecek bir lokma ekmek ve bir yudum su bulmayacaksın. Kendi elinle verdiğin hürriyetinin sessizliğinde ve bozulmuşluğunda boğulacaksın. arkandan bir dua edecekler birde beddua. Bu defa hak sende. Hangisini hak ettiğini kendin bulacaksın.

Geçmişte sahip olduklarını ozaman anlayacaksın....
ve bir daha dünyaya gelsem diye çığlık atıp çıldıracaksın....
Not:// Kendi hayatımızın ve hürriyetimizin iplerini kendimiz kontrol edelim.(umarım onaylanır)
Saygılarımızla
Gülcan Bila

 
Toplam blog
: 30
: 659
Kayıt tarihi
: 20.06.07
 
 

1978 yılında doğdum. 1994 yılından bu güne istanbulda yaşıyorum. İş ve ünüversite hayatım birlikt..