Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Cinnet Cinayetleri

Cinnet Cinayetleri
 

Sosyal ve ekonomik sorunlar neticesi ve kültürel cahillik ve manevi fakirlik nedeniyle işlenen cinnet nedenli cinayetler genellikle aile fertlerine yönelik veya akrabalara karşı işlenen toplu cinayetlerdir.

Cinnet sonucu yapılan vahşi katliamlar daha çok da çocukları hedef almaktadır. Bunlar daha çok çocukların hiç alakası olmayan sebepler nedeniyle cinayetlere kurban gitmektedirler. Bu konuda haberleri daha dikkatli okumak toplum hastalığı şeklinde yoğunlaşan cinnet cinayetlerinin nedenli sıklaştığı ve toplum psikolojisini etkilediği bir gerçektir.

"Ramazan Kuru, yeğenleri, Cumhuriyet İlköğretim okulu 5'inci sınıf öğrencisi Sinan Kuru ve Emine Kuru'yu boğazlarını keserek öldürdü. Gözü dönmüş amca, daha sonra cesetleri salondaki halıya sarıp dışarı çıktı."
"Baba İbrahim Kuru, “Ne suçları vardı, keşke beni öldürseydi. Herşeyimdi onlar benim. Öpmeden işe göndermezlerdi. Kendi çocuğu olmuyordu. Onları ve beni kıskanıyordu. Çocuklarımı sonunda katletti. Bunu yapan kardeş olamaz” dedi. (1)

"MERSİN’in Gülnar İlçesi’nde 45 yaşındaki Muhammet Karabıyık, miras yüzünden tartıştığı kızı 20 yaşındaki Şerife Sarakıya’nın evine benzin dökerek ateşe verdi. Bir anda tek katlı ahşap evi saran alevlerin arasında kalan Şerife Sarıkaya ağır, eşi 20 yaşındaki Mustafa ile oğulları 4 yaşındaki Emirhan hafif yaralı halde kurtuldu." (04.08.09- milliyet.com)

"Küfür yüzünden arkadaşını öldüren 19 yaşındaki gencin savunması şoke etti: gazetecilerin "Niye öldürdün? Pişman mısın?" şeklindeki sorularına soğukkanlı bir şekilde yanıt veren genç, "Canım istedi onun için vurdum. Can sıkıntısından öldürdüm. Niye pişman olacağım?" diye konuştu." 05.08.09-milliyet.com

"ANTALYA'da fidye için kaçırdığı dayısı Yusuf Ziya Çelikcan'ın oğlu 11 yaşındaki Ural Giray Çelikcan'ı elektrikli testereyle kesip, vücudunu parçalara ayırdıktan sonra sobada yakmaya çalışırken yakalanan 28 yaşındaki Beşir Anıl Höyük'ün ifadesinde, “O günlerde canım birisini öldürmek istiyordu. Çok bunalmıştım. Birilerine böyle bir şey yapmak istiyordum” (2)

"ÜMRANİYE’de, ayakkabı mağazası sahibi 55 yaşındaki Şaban Yılmaz, ekonomik kriz nedeniyle piyasaya yaklaşık 100 bin TL borçu olduğu ileri sürülen iki çocuk babası Şaban Yılmaz, dün saat 18.30 sıralarında evinde kendisine ait pompalı tüfekle intihar etti. Silah sesi duyan komşuların ihbarıyla eve gelen polis, yatak odasında Şaban Yılmaz'ın cesedini buldu. Şaban Yılmaz'ın cesedi incelemelerin ardından Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı." (20.08.09 hürriyet.com)

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Çayır Köyü'nde ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi aralarında eşi, kayınpederi ve kayınvalidesinin de bulunduğu 6 kişiyi tabancayla vurarak öldürdü. 23.53 | 20.8.2009 milliyet.com
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1130447&Date=21.08.2009&b=Zonguldakta vahset&KategoriID=15&ver=31

Aslında bugüne kadar geçmiş yakın tarihte çok cinnete dayalı cinayetler ve özellikle aile fertlerine yönelik olarak işlenmiştir. Gözlenen o ki bu tür cinayetler ne yazık ki işlenmeye devam etmektedir. Dikkat çekmek için, haberler bu blogda bir süre iktibas edilecektir.

Bu konular devamlılık oluşturduğu için gazatelerde seri haber slaytları başladığından (2.3. sayfa haberleri) yeni haber eklenmemektedir.






(1) http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=15&ArticleID=1123534&Date=31.07.2009&b=Agabeyinin katledilisini izlemis&ver=89

(2) http://www.milliyet.com.tr/GaleriHaber.aspx?aType=GaleriHaber&ArticleID=1121971&PAGE=1&Date=05.08.2009&KategoriID=15

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..