Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '07

 
Kategori
Blog
 

Cinsel içerikli yazan " kadın blogcuları" destekliyorum!!!

Cinsel içerikli yazan " kadın blogcuları" destekliyorum!!!
 

Eveeet... eveettt... yanlış duymadınız aynen böyle söylüyorum: Cinsel içerikli blog yazan " kadın blogcuları" DESTEKLİYORUM!!!

CİNSELLİK TABU OLMAMALIDIR, ÇÜNKÜ!
CİNSELLİK HİÇ BİR CİNSİN TEKELİNDE OLMAMALIDIR ÇÜNKÜ!

Yüzyıllar boyu cinsellik gibi bireylerin yaşamında çok önemli bir yer tutan, onların mutluluklarını - mutsuzluklarını, evliliklerini, tüm yaşamlarını belirleyen, hatta namus - töre gibi saiklerle yüzlerce kadının öldürülmesine neden olan bu konunun TABU olmaktan bizzat kadınlar tarafından çıkarılıp, cinsellik eyleminin bizatihi tarafı olan kadınlar tarafından ele alınmasını, yazılmasını, tartışılmasını, kendi bedenlerine sahip çıkma haklarını sonuna kadar destekliyorum!

Cinsel içerikli yazıların " belden aşağı yazmak " gibi bir tanımla aşağılanmasına, eleştirilmesine, basite indirgenmesine , namus sosları ile süslenerek toptan reddedilmesine de karşı çıkıyorum !

Neden sadece cinsel içerikli yazan " BLOGCU KADINLAR" ?

Eğer kadının meta, obje olarak kullanılmasına karşı çıkılacaksa, bunu yapanların tümüne kadın ya da erkek ayrımcılığına gitmeden karşı çıkılmalı. Sadece KADIN BLOGCULARI AYIRT ETMEK NEDEN? Üstelik blogcuların gerçek cinsiyetlerini bile bilme şansına bile sahip değiliz, burada. Zira burası sanal ortam. Belki de erkek oldukları halde kadın ismi kullanılıyor. Ya da gerçekten kadın yazarlar, ironi, kara mizah amaçlı yazıyorlar.

Bugüne kadar erkekler kadını cinsel amaçlı bir meta olarak yeterince kullandılar, sömürdüler. Ve kadınlar buna karşı çıkarken, erkekler sadece seyrettiler...
Beden bizim, biz nasıl istersek öyle kullanırız, gibi bir protest tavır içinde olmak bile desteklemek için yeterlidir benim düşünceme göre.

Benim kişisel düşüncem KADININ META OLARAK KULLANILMASINA KESİNLİKLE HAYIRDIR. Ancak burada çok ince bir çizgi var, ben cinsel konuların kadın ya da erkek bilimsel, sosyolojik, deneyim açısından konuşulmasından, tartışılmasından yanayım. Hatta mutlaka konuşulmasından, özellikle de KADIN TARAFINDAN, KENDİ CEPHESİNDEN KONUŞULMASINDAN YANA TARAFIM. Ve kesinlikle cinsel içerikli konuların tabu olmasına karşıyım.

Blog kapsamında cinsel içerikli yazılar yazan bazı kadın arkadaşlarımın ilk bakışta rayting amaçlı gibi görünse de içerik açısından araştırmaya dayalı, bilgilendirme
, gerektiğinde de tabii ki dokundurarak, yani "nalına da mıhına da yazdığını" görüyorum.

Yani kadının meta olarak kullanıldığı yazıların yazarları, orana vurulduğunda daha çok erkektir bu ortamda dahi. Ama nedense o meşum yasak burada da karşımıza çıkmakta, kadın kimliği ile yazıldığı zaman kıyametler kopmaktadır. Öyleyse neden bu ayrımcılık?

Sömürüye ilke bazında sahip çıkılır!
Her türlü cins ayrımcı karşı duruşların karşısındayım!


Kadına masum, dokunulmaz, gizemli roller biçilmesinin,
Eğlenilecek kadın, evlenilecek kadın...
Anne kadın, bacı kadın, yatılacak kadın gibi ayrımların karşısında olduğum gibi,

Kadının duvara asılacak bir tablo, konsolun üstüne konulacak bir biblo gibi düşünülmesine de karşıyım!

Kadın eti, kemiği, duyguları, beyni, hormonları, cinselliği ile sadece insandır çünkü...

Yüzyıllar boyu süren erkek egemen siyasetlerin, daha fazla baskı aracı olmamalıdır kadın. En çok da kadın, kendi bedenine, sosyal, siyasal kimliğine sahip çıkmalı ve asla korkmadan, çekinmeden, kim ne derse demeden, cinsel ve insan kimliğine sahip çıkmalıdır sonuna kadar...

Eğer duyulan kaygı yazıların içeriği ise,
KALİTEYİ YAZARIN KENDİSİ VE OKUR BELİRLER ZATEN...





Resim:
TAMARA LEMPİCKA ( 1898-1980 Polonyalı bir kadın ressam)

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=35714 -" Cinsellik üzerine çeşitlemeler" bloğum

 
Toplam blog
: 171
: 2319
Kayıt tarihi
: 15.02.07
 
 

Düşünen, üreten, kendine, insana, çağına sorumlu, tavırlı, taraflı , çağdaş ve yüzü aydınlığa dön..