Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

Çizmelerimi çıkarayım, sedye kirlenmesin. Söz biter!

Çizmelerimi çıkarayım, sedye kirlenmesin. Söz biter!
 

'Çizmeleri' demedi Mahmut..

'Çizmelerimi çıkarayım mı? sedye kirlenmesin' dedi..

Söz biter işte burada!

Bir çok insanın 'asla çalışmak istemem' diyeceği karanlık kapkaranlık yerin yüzlerce metre altında her an hem tehlike hem de sağlık yönünde risk alarak maden ocaklarında çalışanlardan biridir Soma faciasından yaralı olarak kurtulan Mahmut..

Belli ki işvereninden çok daha fazla sahiplenmiş maden ocağını. Adeta özümsemiş kutsamış yıllardır.

İş elbisesi olarak verilmiş olan giysilerini kömür madenine verdiği değer gibi önemsediğini gördük bu fotografta.

Ayrıca; sedye kirlenmesin, kamu malına zarar gelsin istememiş..

İşte ülkedeki emekçi kardeşlerimiz böylesine saf böylesine temiz yürekli insanlardır..Zira işverenlerin birçoğu işçilerin bu duyarlılıklarından maalesef yararlanmaya çalışmaktadırlar..

İşverenlerin bazıları işçilerin kaderciliğe vermiş oldukları değerler üzerinden bile yararlanmaya çalışabilmektedirler.

Şöyle ki; 

İşçi kadere inanmaktadır ve 'öleceksem yolda yürürken de ölebilirim, maden ocağında da ölebilirim, ölmeyeceksem yolda yürürken de ölmem, maden ocağında da ölmem' inancı ile hergün ekmeğini kazanmak için maden ocağına girmektedir..

İşçi düşünemez ki, yerin altında döşenmiş olan elektrik kablosunun kaliteli olup olmadığını. O sadece kömür madenini en iyi şekilde nasıl çıkarabileceğini ve karşılığında yüreği ile kazanmış olduğu maaşı ile ailesini nasıl geçindirebileceğini düşünür.

Gerek ihmal sonucu gerekse teknik sorunlar nedeniyle yaşanmış olan bu çok acı olay nedeniyle öfkelerimize de engel olamamaktayız.

Öfke duyduğumuz bir diğer konu ise, ilgililerin bu çok üzücü olay sonrasında topluma vermek istedikleri din-i telkinlerine dir..

En üst yetkili tarafından Cuma hutbe programı ayrıntılarına kadar kamuoyu ile paylaşmasını ve kaderci anlayışını topluma yansıtmasını da yadırgıyoruz..

Din-i vecibeler yerine getirilmesin demiyoruz. Elbette ki hayatlarını kaybedenler son yolculuklarına dualar ile uğurlanmalı, ancak politika argumanı olarak kullanılmamalıdır!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..