Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '15

 
Kategori
Siyaset
 

Cizre’de Kobani denemesi

Cizre’de Kobani denemesi
 

görsel internetden alıntıdır


Bugünlerde çok moda olan öz yönetim, demokratik haklar, özgürleştirme, barış süreci, açılım süreci gibi kelimeler PKK’nın ve destekçilerinin ağzından bir türlü düşmüyor. Cizre’de öz yönetim denemesi yapıldı ama fiyaskoyla sonuçlandı. Cizre’yi Kobani yapamadılar.

Cizre Halkı basın mensuplarına biz hiç ölen PKK’lı görmedik demişler, doğrusu şaşırtıcı bir yaklaşım. Benim dikkatimi çeken olay ise seyrettiğim birkaç televizyon kanalında Cizre’de ölenlerin cenaze törenlerinde PKK’nın bayrağı hakimdi. Sarı, kırmızı, yeşil renkli flamalar bayrak şeklinde halkın elinde, kadınlar boyun bağı olarak flamaları takmışlar, giysilerde ise sadece üç renk. Benim anladığım halk ya çok korkuyor ya da gerçekten destekliyor.

Madem Cizre’de bir öz yönetim kurulacaktı PKK keşke bir özyönetim hastanesi kursaydı orada, hiç mi aklına gelmedi orada yaşayan insanların mağdur olacağı? Hem olay çıkar hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin hastanelerine sığın, onların olanaklarını kullan.

Millet olarak ülkemizde yaşanan olaylar yüzünden iyice ağzımızın tadı kaçtı. Medeni geçinen ülkeler sayesinde terör bir türlü bitmiyor, PKK’ya cici çocuk muamelesi yaparak, şımartarak, her türlü silah desteğini yaparak bize karşı iyi kullanıyorlar sadece kendi menfaatleri için. Önce bizi bitirecekler sonra sıra PKK’ya ve onu destekleyen Kürt Halkına gelecek.

Hadi cahil insanlar bir türlü kandırılıyorlar ama benim ağırıma giden aydın ve elit kesimin PKK’yı destekleyen HDP’ye sahip çıkması. AK parti’den kurtulmak için başka parti mi bulamadınız Türkiye Cumhuriyeti’nde? PKK ve yandaşlarının kendilerinden başka herkese düşman olduğunu fark edemiyorlar mı? Bakın HDP’li bayan milletvekillerinin davranışlarına, sanki milis kuvvetleri gibi davranıyorlar. Bakışlarında, gözlerinde, sözlerinde nefret hakim hepsinin. Hadi fukaralığın gözü kör olsun diyeceğim ama sadece fakir halk değil zengini de destekliyor bu gözü dönmüşleri. “Allah ıslah eylesin” diyorum basireti bağlananları.

Bir de ülkemize mülteci olarak gelen Suriyeli vatandaşlar var, onlara Türkiye olarak Müslüman kardeşlerimiz olarak kucak açtık ama gel gör ki bu Müslüman kardeşlerimiz bizi beğenmiyorlar, illa da Avrupa diyorlar. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal, sadece biz değil tüm dünya onlara kucak açmalıydı ama medeni ülkelerin rahatı kaçar tabii ki, bu işi yapmak yürek ister.

Vatansızlık zor iş, savaş zamanı kaçmak yerine ölümü göze alan insanların savaşarak yurdunu korumaları lazım ki orda burda bu hale düşmesinler. Bence Suriyeliler vatanlarını tercih etmeliydiler. Kaçınca da rahat olmuyor demek ki?

Dünyadaki kaos ortamı gittikçe artıyor, insanların gözü hep yüksekte ve dünya insanlara yetmiyor bir de insanlar paylaşmayı bilmiyorlar. Herkes etrafını gözetse durumlar belki daha iyi olurdu ama nafile gibi görünüyor.

Herkese huzurlu, mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..