Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '14

 
Kategori
Müzik
 

Clarinet Violin Piano Trio Konseri 7 Haziran 2014

Clarinet Violin Piano Trio Konseri 7 Haziran 2014
 

Bugün bir konser haberi paylaşacağım. 7 Haziran 2014 Cumartesi günü saat 19.00 da A.B.D Florida Eyaleti Charlotte'de gerçekleşecek bir dinleti.

Clarinet Violin Piano Trio 'nun bir konseri bu. İki Güney Koreli, bir Türk klasik Müzik sanatçıısından oluşan topluluğun beraber ilk konserleri.

Klarnetçi Wonkak Kim, Piyanist Eun Hye Grace Choi ve Kemancı Burcu Göker....

Kemancı Burcu Göker Ülkemizden bir sanatçı. Klasik Müzik dinleyicilerimiz onu Kemanın Genç Divası adı ile epey dinlediler. Geçtiğimiz yıllarda Piyanisti Eric Jenkins ile Türkiye'ye gelen ve bir çok konser veren Burcu Göker Ülkemizde İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi, Karşıyaka Opera Sahnesi, İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi, Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Halis Kurtça Kültür Merkezi, Antalya Kültür Merkezi vb gibi büyük salonlarda bir çok kez dinleyici ile buluşmuş bir sanatçı.

  Burcu Göker ve Eric Jenkins yukarda adı geçen konser salonlarından başka tüm Türkiye'deki Üniversitelere konuk olup müzikleri ile gençlere hitap ettiler yıllarca.

  İşte şimdi Burcu Göker iki Güney Koreli ile beraber çalıyor.

  Trionun özelliklerinden bir başkası üyelerinin hepsinin Dr ünvanlı olup A.B.D saygın Üniversitelerinde hoca olmaları. Wonkak Kim ve Eun Hye Grace Choi Tennesy Üniversitesinde, Burcu Göker ise Florida Mekanik ve Teknik Üniversite'sinde Öğretim görevlisi sıfatlarının yanısıra bir çok Orkestra kadrosunda da yer alıyorlar.

  Trio'nun A.B.D ilk konserlerinde seslendirecekleri eserler arasında Ahmet Adnan Saygun'un Horon adlı eseri de yer alıyor. Bu ülkesini çok seven Burcu Göker'in her konserinde, dünyanın neresinde olursa olsun hep uyguladığı bir durum.

  Trio'ya bu ilk konserlerinde başarılar diliyoruz. Belki o gece konser salonunda olmayacağız. Ama gönlümüz heran onlarla beraber. Onlar çalarken biz kilometrelerce uzaktan o notaları ve sevgiyi, özlemi hisesedeceğiz.

  Biz hep yanındayız Burcu Göker!

  Konserin afişini internetten indiremediğim için fotoğraf olarak yazıma ekledim.


 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..