Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '12

 
Kategori
Haber
 

Çocuğa yönelik şiddete karşı erken uyarı sistemi geliyor...

Çocuğa yönelik şiddete karşı erken uyarı sistemi geliyor...
 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çocuğa yönelik şiddet olmadan önce risk ve tehlikelere karşı baştan müdahale edilebilecek yeni bir sistemi hayata geçireceklerini söylemiş.

Çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni bir çalışma başlatıyormuş. Sistem, TÜBİTAK'la birlikte yürütülen Çocuk Erken Tanı ve Uyarı Sistemi (ÇETUS) adını taşıyacakmış.

Bakanlık olarak ellerinde ailelerin sosyal ve ekonomik analizlerinin bulunduğunu anlatan Şahin, "Sisteme girdiğimiz zaman ailenin kaç çocuğu var, eğitime gidiyor mu gitmiyor mu, kaç yaşındalar, onların hepsini görüyoruz. Aile Sosyal Destek Uzmanlığı (ASDEP) Projesi'nde bir ailenin bir uzmanı olacak, o bağlantıyla çocuk tanı sistemini, o ailedeki çocuğun durumunu özel olarak uzmanlarımızla inceleyip tespit edip, tehlike varsa dönüp müdahale yapabileceğimiz bir sistem" şeklinde konuşmuş.

Bakan Şahin, konferansta konuya ilişkin konuşmasında da şiddete maruz kalmış ve bir arada yaşayan çocukların bakım ve rehabilitasyon kısmını yeniden yapılandırdıklarını belirterek "Bu konuda eksiklerimiz olduğunu biliyoruz. Bilimin ve aklın ışığında bu çocukları nasıl rehabilite edeceğiz ve özgüvenlerini nasıl geliştireceğiz bunun çalışması içindeyiz. O yüzden mağdurun ve faillerin ayrıldığı, mağdurların ve faillerin kendi içinde cinsiyetine, yaşına göre ayrıldığı ve bir arada kalmaması gereken grupların bir arada olmayacağı yeni bir sistemi hayata geçiriyoruz" diye konuşmuş.

Öte yandan Bakan Şahin, 8 bin çocuğun bakım kurumlarından aile yanına yerleştirilmesi için özel çalışma yürüttüklerini, ayrıca 36 bin çocuğa maddi destek verdiklerini belirterek, hedeflerinin 2014 yılı sonuna kadar kurumlarda bakılan çocukların sevgi evlerinde bakılmasını sağlamak olduğunu,  istiklalimiz ve istikbalimiz olan çocukları çok önemsiyoruz ve önce çocuk diyoruz şeklinde konuşmuş.

http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/11/27/cocuga.yonelik.siddete.karsi.erken.uyari.sistemi/686285.0/index.html

Gerçekten tebrik ederim. Kadını, çocuğu, yaşlıları, engellileri, toplumsal olarak dezavantajlı kesimleri korumak, onlara rehabilitasyon imkanları sağlamak zaten devletin asli görevlerindendir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da zaten bu yüzden kurulmuştu. Anayasamızda devletimiz de zaten demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak tanımlanıyor. Sosyal devlet olarak vatandaşın yanında olmak, onun imkanlarını geliştirmek için akılcı politikalar yürütmek ve vatandaşı memnun etmek gerekir. AKP hükümeti zaten bu konularda toplumdan hem takdir topluyor hem de oy potansiyelini sürekli artırıyor. Muhalefet partilerinin de bu konularda öncü olması, ülkenin imkanlarının sürekli geliştirilmesi, iyileştirimesi için yaratıcı katkı koymaları hem kendilerinin gelecekteki olası iktidarları hem de ülkenin kalkınması için yerinde olacaktır.

Devletin çocuğu koruduğu sistemleri hep Avrupa’dan, Amerika’dan duyuyorduk. Şimdi bu gibi imkanların ülkemizde olması çok sevindirici. Umarım bakanlık teşkilatları imkanlarını en iyi şekilde kullanarak gerçekten çocuğun korunması konusunda toplumda etkili bir farkındalık yaratırlar. Çocuklara karşı girişilen şiddet ve istismar önlendiği gibi caydırıcılık imkanları da sağlanır.

Mutlu çocuklar geleceğin mutlu ülkesini oluştururlar.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..