Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '11

 
Kategori
Eğitim
 

Çocuğunuz ders çalışma alışkanlığını nasıl kazanır?

Çocuğunuz ders çalışma alışkanlığını nasıl kazanır?
 

Çocuğunuzla birlikte hangi saate, nerede ve ne kadar süre çalışacağına çocukla birlikte karar verin.Anne, baba ve öğretmen yardımıyla bir çalışma planı hazırlayın. Tutarlı ve sabit bir zaman seçilirse çocuğun çalışma alışkanlığı gelişmiş olur.Ödev saati bu planda erken saate alınmalıdır. 

Ödev çocukta iki şeyi öğretir: 

1. Ödev becerilerinin gelişmesini ve pratik yapma imkanı verir.Becerinin gelişmesi için pratik şarttır.Çocuk okulda yepyeni bilgilerini öğrenir ve bunları uygulama yaptığı ve alıştırmalarla pekiştirdiği ödev saati bilgiyi gerçekten öğrenmesini sağlari 

2Ödev .Sorumluluk ve özdisiplin , bağımsızlık, sebatkarlık ve zaman kontrolu gibi uzun vadede kazanılacak alışkanlıkları kazanmalarını sağlar .Ödev çocukların sadece sınıfta değil günlük yaşantıdada başarıya götürür Çocuk disiplinli çalışmayı öğrenir, problem çözmeyi öğrenir, başarıyla tamamladığı ödev özgüvenini arttırır.Derse hazırlıklı gelen öğrenci sonraki derse motivasyonu arttırır. 

Çocuk okuldan eve geldiğinde, bir saat kadar dinlenme ve yemek zamanı ayrılır.Anne ile çocuk yarım saat kadar birlikte sohbet etmelidir.Okulda zamanın nasıl geçtiğini ve hangi bilgileri öğrendiğini bu bilgilerin değerli olduğu söylenerek dinlenilir.Çocuk ödev saati için odasına geçer ve zamanında yapılan ödevden sonra(ödev zamanı yarım saat olmalıdır) anne ve çocuk hoşlanılan bir faaliyet gerçekleştirilir(filim izlemek, satranç oynamak gibi). Ödev saatinden sonra dinlenme zamanı ve çalışma saatine geçilir.Ancak çocuklar çalışma zamanına severek girmezler.Çalışma alışkanlığının oluşması ders çalışmaya severek yapmayı sağlayacaktır.Bunun için yapılması gerekenler şunlardır: 

1, Ders çalışmanın Sorumluluk duygusunun gelişmesini sağlayacaktır.Bu çocuğa söylenir. 

2, Çocuğun karar alma yetisini geliştirin. 

3, Günlük programınız olsun ve bu programa uymak için dış etkenler çocuğu etkilememelidir.Çocuk istekli bir şekilde derse gidebilmelidir. 

4, Her davranışın bir nedeni olduğunu ders çalışmanında nedenleri olduğunu ve bu nedenleri çocuk bilmelidir. 

5, Ders çalışmak için ilham gelmesi beklenmemelidir. 

6, Ders ÇALIŞMAYA isteksiz bile olsa öğrenci istekli gibi gidilmelidir. Bir müddet sonra çalışmaya alışacaktır. 

7, Vücudumuzu ders çalışmaya bedensel olarakta istekli hazırlamalıyız.Masa başına geçerken canlı, istekli, neşeli başlamalıyız.Beden beyne mesaj gönderir ve istekli başlanan ders daha iyi anlaşılır. 

8, Önce çalışmaya başlayın, sonra zaten çalışmayı seveceksiniz ve devam ettireceksiniz. 

9, Çalışmaya başlamak ve onu sürdürmeye çalışmak sizin bir süre sonra ders çalışmayı severek yapmanızı sağlayacaktır.Fakat sevme konusunda aceleci olmayın. 

 

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..