Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '12

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Çocuğunuzun zekası onsekize kadar gelişiyor.

Çocuğunuzun zekası onsekize kadar gelişiyor.
 

çalışan demir ışıldar


Çalışan demir ışıldar Türk atasözü devamlı çalışmak ayrıca zeka geliştiriyormuş. Çocukların IQ ları nereye kadar ve nasıl gelişir sorusu ve cevabı çok araştırıldı cevaplar değişti .Bilimsel olarak çocuk yaşta zeka gelişimi tamamlanıra inanılıyordu.Artık zekanın farklı evrelerde ve 3 ayrı evrede geliştiği 18 yaşına kadar gelişmeyi devam ettirdiği ortaya çıktı.Bu konuya neden değindim?Çünkü bu gelişim zekanın kullanılması ile doğru orantılı olduğu ortaya çıktı .Yani zekasını ve ya beynini daha çok kullananlar,yeni yeni konular öğrenenler,düşünüp beynini meşgul edenlerin zekaları 18 yaşına geldiklerinde gelişimlerini daha fazla yapacaklardır.Fende biz buna "kullanılan organlar gelişir ve büyür,kullanılmayanlar körelir" şeklinde tanımlıyoruz.

  Yani anne ve babalar çocuklarınızı ne kadar ilginç oyuncak alırsanız,ne kadar öğrenme işinin olduğu kurs veya sosyal faaliyete gönderirseniz,düşünüp cevap araması için ortamlar oluşturursanız o kadar zekası yanı IQ gelişimini fazla yapacaktır.Beynin üç ayrı evrede gelişim tamamladığı olgusu çocukları daha fazla meraklandırma,beyni kullanma ,işlevlerinin artmasını sağlayacaktır.

  Boş durmasın çocuklarınız,Türk atasözünde bunada yer var "Boş duranı Allah sevmez" gercek .Çocuklarınızı ne kadar boş bırakırsanız o kadar zarar verirsiniz.

   Bu bilimsel bulgu ABD'de bulundu ve çocukların derslerinde değişim için çalışmalar başlamış .Önceden çocuğun zekasının anne karnında tamamlandığına ve çocukluk evresinin bitimiyle IQ nun gelişiminin bittiğine inanılırdı.Bu çocukluk yaşının3-4t yaş civarı olduğu sanılırdı.üç ayrı evrede IQ yanı zeka gelişiminin tamamlanmasızeka gelişim süresi uzadı ve sadece anne karnında gelişen zeka değil sonradan çalıdığı için,merak ettiği için,düşündüğü için, beynin daha gelişim sağlayacağı ıspatlandı.

    Şimdi görev anne ve babalara düşüyor.Çocuklarınıza sorumluluklar vermek,sosyal faalıyetlerde yer almalarını sağlamak,düşünmeleri,beynini kullanmaları için ortam hazırlamakta sizlere düşüyor.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..