Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '10

 
Kategori
Özel Günler
 

Çocuk olmaktan vazgeçtik!

Çocuk olmaktan vazgeçtik!
 

Yaşama Dair Yeşil Elma... Niğde'den Anadolu'yu aydınlatan kültür ve sanat ateşi...


"Yaşama ne zaman ergen bakışlarla bakmaya başlasak, hemen baktığımız noktada başlıyor yanılmalar..."

"Oysa bizler ne zaman çocuk olmaktan vazgeçmeye kalksak, işte o gün başlıyor yeni serüvenler..."

90 Yıl önce "Bir Kalpaklı Adam" çıkıp meydan okumak istercesine, belki de bir çocuk yüreğinin sahip olduğu cesaretle özgürlüğünü istemeye kalkışması artık çocuk olmaktan vazgeçtiğimiz gün desek yanılmayız!

Düşünsenize bize çocuk olma rolünü biçenler neden acaba 90 yıl önceki isyanı, arzuyu ve de olmazsa olmaz özgürlüğümüzü yani "egemenliği" unutturuyorlar?

Oysa adı üstünde değil mi "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" ? İyi de 90 yıl önce çocuksu yüreklerinde isyan ateşi yakanlar, dünyaya ergen bakışlarla bakmak isteyen bu milletin bağrına sıçrattıkları kor ateş yanarken bizlere "Çocuk" kalmamız için değil, "Egemen" olmamız değil miydi istekleri?

Bizlere sadece çocuk rolünü biçenler ve hep çocuk kalmamız için çalışanlar, bizlere "Egemen" olurken kendilerine biçtikleri rol ne zaman deve kuşundan öteye gidecek? Olur ya bir fırtına kopar, havada çocuklar kadar kum belirirse işte o zaman bize "Egemen" olmak düşer!

Onun için kutlayacağımız Bayramımızın "Egemenlik Bayramı" olması dileğiyle, dünyanın en masum kavramı olan çocukluğumuzun bile içine boşaltanlara inat "Çocuk Bayramı" çoşkusu ile geçmesini diliyorum!'

Gökhan ÖZBEK - Yaşama Dair Yeşil Elma / Niğde

 
Toplam blog
: 16
: 799
Kayıt tarihi
: 23.04.10
 
 

1983 Niğde doğumluyum. Yaklaşık 6 yıldır yayın sektörü içindeyim. Halen Anadolu Haber Gazetesi'nde g..