Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '10

 
Kategori
Eğitim
 

Çocuklarımız neden okumalı- Köydeki çocuk neden önemli?

Toplumumuzu oluşturan her bireyin doğup ölmesinin gerçekliği, eğitimin varoluşunun temel nedenidir. Yenidoğanların-gelecekte toplumun bireyleri olacak bebeklerimizin- bilgi, beceri, ilgi, adet ve duygularının oluşmamız olması ile bunlara sahip büyüklerin birarada bulunmalarından kaynaklanan birbirine zıt iki net durum vardır.

Yeni dünyaya gelen bebeklerimizin sadece kilo, boy gibi fiziksel özelliklerinin iyileşmesi-artmasının yanısıra onların ilgi, amaç, bilgi, beceri açısından yetişşkinlere yaklaştırılması gereklidir. Bu toplum oluşturmamızın temel ihtiyaçlarından biridir.

Aksi halde grup, kendine has yaşamının sonlanmasına neden olacaktır. Hiç eğitim almamış, okula gitmemiş kişilerin bile yaşamlarındaki başarıları o kadar fazladır ki çocuklarımızın kendi haline bırakılmalarında bile aşmaları gereken büyük bir çıta vardır.

Uygarlık ilerledikçe, Türkiye geliştikçe yetişkinlerle eğitilmemiş çocuklar arasındaki bilgi, beceri, ilgi, amaçlar arasındaki uçurum açılacaktır. Bu uçurumun büyümemesi için çocuklarımızın amaçlı, planlı ve düşünceli bir özen göstermeliyiz.

Bu sayede yeni yetişenler sadece yetişkelerin amaçlarını, alışkanlıklarını, adetlerine karşı doğuştan ilgisizdir. Okulun olmadığı, eğitimin ve öğretimin eksik kaldığı durumlarda çocuklar yetişkinlerin dünyasına ilgisiz kalmaya devam edeceklerdir. Onların ilgilerini çekmenin en önemli yolu, çocukları kendi hallerine bırakmak değil planlı bir okul hayatına dahil etmektir.

 
Toplam blog
: 27
: 1255
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

1978'de Susurluk'ta doğdum. İlk ve orta okulu burada tamamladıktan sonra Savaştepe Anadolu Öğretmen ..