Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çocuklarımıza umut olmak adına..

Çocuklarımıza umut olmak adına..
 

İşte Umut Çınarı…

Bir yerde başarı varsa, bu başarı gönüllülük esasına göre yapılıyorsa mutlaka orada "biz" anlayışı ve koşulsuz sevgi vardır. “Sermayemiz sevgimiz” sloganı ile yola çıkan kocaman yürekli bir aile... Sevgi tohumlarını etrafa attık ve onlar bize yardım, paylaşım, mutluluk ve tabi ki sevgi olarak geri döndü, diyorlar…

Umut Çınarı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi açılışı 14 ülkeden gelen 2000 civarında katılımıyla Milletvekili, belediye başkanları, kıymetli bürokratlar,  değerli STK’lar,  değerli öğretmenlerimiz, Umut Çınarı Kurucuları, Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği yönetimi, gönüllülerimiz, Şehir dışından, yurt dışından gelen misafirlerin de katılımı ile muhteşem bir açılışa ev sahipliği yaptılar.

Günlerce süren hazırlıklar, en küçük detaylar, büyük bir coşkuyla içine özveriyi, anlayışı katarak misafirlerini en iyi şekilde ağırladılar.

Birçok etkinlik ve hayır işi yaptık, gönüllülerimizle, fakat hiç bir etkinlik buradaki bu coşku kadar beni heyecanlandırmadı... Dünya Yaşlılık Derneği ailesinin nasıl da seneler içinde bizimle birlikte büyüdüğünü, büyülediğini görmek çok onur vericiydi.

Anne baba olarak bizler için en önemli varlığımız çocuklarımızdır. Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almasını, kendini geliştirmesini, beceri kazanmasını, hayatını iyi yönetebilmesini ve sürdürebilmesini isteriz. Umut Çınarı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi de çocuklarımızın, eli, kolu, kulağı, gözü, sesi olmak adına yola çıktı.

Aileler çocukları için öğrenme ve hafıza kapasitelerini arttıracak, problem çözme yeteneklerini geliştirecek, zamanını etkin kullanabilecek, yaratıcı düşünme becerileri geliştirecek, topluluk önünde rahatça konuşup kendini ifade edebilmelerini sağlayarak; 
özgüvenlerini arttıracak, okulda ve gelecekteki iş yaşamlarında performanslarını en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olacak sağlam, doğru, güvenilir yöntemler ve programlar aramaktadır.

Umut Çınarı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi farklılığını belirtiğimiz nedenlerle hep bir adım ileriye götürecektir. Diyen Umut Çınarı kurucuları Mithat Demirtaş, Sevil Aydın, Müfit Baran Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği başkanı Umut Çınar, isim hakkını merkezimize vakfettiği için ve destekleri için ona çok teşekkür ediyoruz. Dediler.

Açılışın sunumunu kendine has kadife sesiyle Program Yapımcısı Hakan Yılmaz ve DÜYADER Başkan Yrd. Belgin Turan yaptı.

Açılış Konuşmasını yapan DÜYADER ve DÜMADER Başkanı Umut Çınar; “Daha önce huzurevi açmıştık, şimdi de engellilerimiz için kendi adımızı verdik. Allah, hayırlara vesile etsin. İnşallah, daha birçok yeri yurt içi ve yurt dışında açacağız" dedi.

İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmasında "Her ikisine de 'öf' demeyen, 'öf' demesini yasaklayan bir medeniyetin, bir dinin inanmışlarıyız. Her ikisi de bereket kapımız. Kim, bu iki başlıktaki insanımıza hizmet etmek için gayret ediyorsa emin olunuz ki kendi cennetinin yolunu döşüyordur" ifadesini kullandı.

Ardından Şef Çağan Cemal yönetiminde Irmak DÜYADER Irmak Türk Halk Müziği Korosu bizlere birbirinden güzel türkülerle coşturdu ve güne renk kattılar.

Umut Çınarı öğrencisi sevgili Nehir Karadağ, bizlere “benim de canım var bende insanım” adlı şarkıyı seslendirdi.

DÜYADER Avrupa koordinatörü Muazzez Demiryürek, Almanya’dan yardım tırıyla ve sevgisiyle gelerek bizleri onurlandı.

Herkesin çorbada tuzu vardı. Bir şair olarak bende nasıl bir sürpriz yapabilirim diye düşündüm. Akrostiş bir şekilde Umut Çınarı'nın ilk harfleriyle yazdığım bu şiirimi merkeze armağan ediyorum. Diyen yazar-şair Belgin Turan’ın şiiri..

Umut Çınarı

Uzattık elimizi sevgi dolu kalplere,

Mutluluk ışıldadı değdiğimiz yüzlerde

Umut olmak adına çıktık yola hevesle,

Tutunduk, kenetlendik ailemizle el ele.

 

Çınar ağacıyım ben gölgemde çocuklarım,

Irmak olur da taşar öğrenince bir hece

Nice canlara nefes, sanki öteki yarım

Ayrılmaz bir bütünüz ki, biz gündüz ve gece

Rüyalar gerçek oldu, bizse sevgi pınarı

Isıttı yürekleri işte Umut Çınarı.

27.12.2015  Belgin Turan 

Başbakanlık Müşaviri Hamdi Şengel’e İstanbul Milletvekilimiz Sayın  Metin Külünk’e , Anadolu Ajansı Genel Müdürü  Şenol Kazancı adına Anadolu Ajansı Proje Yönetim Müdürü Nezahat Kocabıyık’a, TRT Ömür Dediğin Haber Program yapımcısı, Zeliha İlhan Doymuş’a, Kazan Belediye Başkanı Sayın Lokman Ertürk adına ödülü Kazan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, Sincan Belediye Başkanlığına,  Fotoğraf sanatçısı Gökhan Emre Akıl’a yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerine katkılarından dolayı "Umut Çınarı Sosyal Sorumluluk Özel Ödülü" taktim edildi.

Çocuklar gibi şendik.  Umut Çınarı'nın isim babasının doğum günü ile açılışın günü aynı güne denk geldiği için merkezin kapısının önünde önümüzde yaş pasta, balonlarımız, bayrağımız, neşemizle birlikte bir günü daha arkamıza alırken, yeni umutların tohumunu geleceğe ekiyorduk.

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..