Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '14

 
Kategori
Eğitim
 

Çocuklarınız için minik bir tavsiye

Çocuklarınız için minik bir tavsiye
 

İnsanın ibadetlerle sorumlu olmasının ilk şartı akıllı olmaktır. Çocuklar ve deliler ibadetten muaftır. İnsan ancak aklını kullanarak iyiyle kötüyü ayırt edebilir.

Kullanılmayan eşyaların zamanla paslanıp işlevini yitirmesi gibi, beyin bilgisayarımızı sürekli kullanmazsak zamanla körelir; nefis ve şeytanın emrine girer.

Allah-u Teala hazretleri, biz insanların nefsimize uyarak tembellik edeceğimizi ve aklımızı çalıştırmayacağımızı biliyor. Fakat Allah kullarını çok seviyor.

Bu yüzden Kuran’da yirmiden fazla ayette “Hiç düşünmüyor musunuz?” , “Hala aklınızı kullanmayacak mısınız?” vs. gibi ayetlerle bizi defalarca düşünmeye davet etmiştir.

Fakat bizler, bırakın Kuran’ın Türkçe mealini, gazete bile okumuyoruz. Mesela, Facebook’ta sadece kısacık yazı ve resimleri beğeniyoruz. Bizim yerimize akıllı telefonlar düşünüyor !!

Günümüzde pekçok üniversite mezununun bile en son okuduğu kitap okuldaki ders kitabı imiş.

ÇOCUKLARINIZ İÇİN BİR MİNİK TAVSİYE: Babacığım sanırım otuzbeş yıl önce, veli toplantısında ilkokul öğretmenimden bir tavsiye almış.

Yıllarca bakkala hep beni gönderdiler. Gidip gelirken sürekli kafamdan hesap yapardım. Çünkü annem gelince paranın tek tek hesabını sorardı. 3 ekmek şu tutar, yarım kilo peynir şu tutar, şu kadar artacak falan diye ...

“Kullanılmayan ‘beyin’ yok sayılır.! Toplumda geri zekalılığın en yaygın sebebi de budur.”

 
Toplam blog
: 455
: 812
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1973 Konya Ereğli doğumluyum. Selçuk üni. MYO Elektronik bölümü mezunuyum. 1993'e Friedreich Atak..