Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Coğrafya, Bilimdir!

                                                                         Coğrafya, Bilim'dir!
 
COĞRAFYA, KADER'MİDİR GERÇEKTEN! BİLİMSEL OLARAK, HAYIR DEĞİLDİR!..
 
Bu nasıl bir bilim!? Doğru değil!..
 
Coğrafya kader-miş.. yok canım daha neler.. 
 
Coğrafya Kaderdir kavramı, bilimsel yönden açıklanmaya muhtaç değil: Bendenize göre, bakınız şimdi efendim: Bilim dışı bir yanlış olarak son dönemlerde Tv ekranlarında pek çok profesyonel meslek grubundan insandan ve Akademisyen ünvanlı kimselerden bile genel olarak Uluslararası İlişkiler alanı konuşulurken yahut Ülkemizin jeopolitik konumunun yakın coğrafyamızdaki gelişmeler karşısındaki durumu ele alınırken bilimsel bir gerçeklik- miş gibi - Coğrafya kader-dir - kavramını, doğrudur diyerek, kullananlar oldu. Bu kavramı böyle kullanmaya devam edenler halen var ve olmayı sürdürecek anlaşılan.
İtirazım var: Kader kavramı en bilenen açıklığıyla dinlere içkin bir konu! ama bilimin konusu değil:
 
Kısa bir özet olarak: Din ve Kader ilişkisi bağlamında şöyle söylersem: İnsanoğlunun insan ve toplum hayatında (savaş, terör vs.). Doğa olaylarında (deprem, yangın vb.). İnsanın, evrenin kendisinde belki daha önce hiç tanımadığı, alışmadığı ve beklemediği biçimde meydana gelen ayrıca doğa ve uzay olaylarında ortaya çıkan ve sonuçlanan mesela Kamuoyunda UFO diye bilinen araçların dünyanın değişik yerlerinde görülmesi iddiası, Mars gezegeninde hayat var mı, Uzay’da insanlıktan daha ileride bir uygarlık seviyesinde varlıklar yaşıyorlar mı? türünden konulara bilimin ilgili dalları ilgi gösterdiği ölçüde anlamlı olur. Bilimsel olanın dışında olarak insanların yaşantıları, gelişmeleri, olayları son tahlilde bir sebep arayarak -kader- kavramına bağlama ve bu yolla açıklama isteği – Dinin -kader konusunun içinde yer alır. Siz siyasi ve dinsel saiklerle konuşursunuz. Ve bunun açık yanları ve bulanık yanları olur ama işin içine bilim unsurunun katılmadığı konusunda net olunmalı.
 
Coğrafya Kader’dir söylemi, kesinlikle bilimsel değil, dinsel bir söylem ve açıklama! Çünkü Coğrafya bir bilim dalı: Coğrafya bilimsel bir gerçeklik olarak dinin konusu – kader - kavramıyla birlikte açıklanamaz. İşin bilimsel açıdan gerçeği – “Coğrafya Kader Değildir." – olmalı. Bu kadar nettir bu konu.
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..