Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Çok şaşıracaksınız!

Çok şaşıracaksınız!
 

1923 yılının 28 Ekim akşamı. Mustafa Kemal, arkadaşlarına şöyle diyordu:

"Yarın Cumhuriyet'i ilân edeceğiz"

Hep şaşırdıkları gibi yine arkadaşları şaşırmıştı. Çünkü o Mustafa Kemal ki, İstanbul'a çöreklenen İngiliz İşgâl kuvvetlerini haber veren telgraf memurunun telgrafına şöyle cevap veriyordu:

"Geldikleri gibi gidecekler!"

O'nun çevresi elbette o gün de şaşkındı. Kendi kendilerine düşünüyorlardı:

"Silâhların alınmış, ordun teslim olmuş, ülken işgâl edilmiş... Nasıl geldikleri gibi göndereceksin bu adamları?"

Şimdi bugün 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyetin 86. Yılını kutluyoruz. Bu 86 yılda dünya üzerinde hangi liderler çöpe atılmadı ve o liderlerin kurduğu hangi rejimler yıkılmadı ki? En yıkılmaz denilen Sovyetler Birliği'nin Sosyalist rejimi yıkıldı ve Lenin heykelleri yerlebir edildi. Oysa, Mustafa Kemal'in kurduğu Cumhuriyet hâlâ ayaktaydı ve bu durum birçok insanı hâlâ şaşırtmaya devam ediyordu.

Oysa, Kemalist rejimi yıkmak için özellikle son yedi yıldır yoğunlaşan nasıl bir mücadele var hep birlikte görüyoruz. Cumhuriyet'in bütün ilkeleri yıkıldığı halde, Mustafa Kemal'in ordusu olmadık hakaretlere uğratıldığı halde, ülke bir fiil işgâl altına alınmış durumda olduğu halde... Mustafa Kemal hâlâ bu halkın gönlünde büyük bir yer tutuyordu. O'nu bu gönüllerden silmek için çok uğraşıldı. Araya paralı cemaat liderleri girdi, İslâmi terör liderleri ile işbirliği yapan nice siyasetçi yönetime geldi, aklında ve fikrinde "Şeriat" düzeni olan nice siyasetçi geldi-gitti olmadı. Hiçbiri Mustafa Kemal aşkını bu halkın gönlünden silemedi.

Cumhuriyet'in ilkeleri bir bir yok edildi. Fakat, bir kişi çıkıp da Mustafa Kemal'e karşı söz etse bu halkı karşısında buluyordu. Hattâ, İslâmcı kanatta olduğunu söyleyen partiler iktidara geldiği halkla bu yüzden çatışıyordu. Evet, halk onu Kemalist düşünceye karşı olduğunu bildiği halde iktidara getirmişti. O halde onlar da Kemalizmi yıkabilirlerdi. Ama, olmuyordu. Aynı halk, Mustafa Kemal'e söz söylendiğinde ayaklanıyordu. Tepki gösteriyordu.

Yani, Mustafa Kemal şaşırtmaya devam ediyordu.

Değerli dostlar. Kemalist Türkiye'yi yıkmanın yolu, Kemalist Türk ordusunu ele geçirmekle gerçekleşir. Bugün, Kemalizmin en büyük düşmanları Türk ordusunu ele geçirmeye, yıpratmaya çalışıyor. Şu bir gerçektir, Türk ordusu Kemalizmin düşmanları tarafından ele geçirilse ve kendi düşünce yapıları içindeki subaylarla Türk ordusunu yönetseler bile, bütün dünyayı şaşırtan bu Türkiye halkı, yine herkesi şaşırtacak ve Mustafa Kemal'in aziz emanetini yıktırmamak için savaşa girecektir. Çünkü, Kurtuluş Savaşı'nın askerleri de bu sivil halktı.

Şimdi, Kemalist Türkiye'yi yıkma planları yapanlar ve arkasındaki halka güvenenler çok şaşıracaktır. Çünkü, gerçek Müslümanıyla, inananı-inanmayanıyla, Sünnisi-Alevisiyle, Türk'ü-Kürdüyle, tesettürlüsü-tesettürsüzüyle Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti'ni koruyacaklar ve onu asla yıktırmayacaklardır.

Bunu görecek ve çok şaşıracaksınız.

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..