Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '10

 
Kategori
Haber
 

Çok Sert Kınadık!

Çok Sert Kınadık!
 

http://www.loadtr.com/385651-israil_harita.htm


Bir önceki haber blog yazısında değindik. Dedik ki, RTE sert bir şekilde kınayacak. Diplomatik usuller çerçevesinde sert bir konuşmaydı doğrusu.

"Köksüz devlet değiliz" dedi. "Gazze'ye ve Filistin'e arkamızı dönmeyeceğiz, İsrail bizi başkalarıyla karıştırmasın, sabrımızı taşırmasın," gibi sert sözler sarfetti. Ancak İsrail "hadi ordan" derse ne olacak onu söylemedi.

Peki Türkiye İsrail'e savaş açabilir mi?

İsrail'i Hava Kuvvetleri unsurlarıyla vurdun, Deniz Kuvvetleriyle de çıkarma harekatı yaptın diyelim, peki Suriye ve Mısır sana topraklarını açar mı? Kara Kuvvetlerini nasıl devreye sokacaksın. Suudiler ABD'ye verdikleri izin gibi sana tüm kuvvetlerini kendi topraklarında konuşlanma izni verirler mi? Hepsini bırak ABD sana izin verir mi?

Öyle mecliste sert konuşmalar yapıp, sen ne dersen de alkışlamaya hazır milletvekilleriyle dünyaya mesaj göndermekle olmaz bu işler. Yani daha önce söylediğimiz gibi "lafla peynir gemisi yürümez." Türk halkını gereksiz beklentiler içine sokmak ne kadar doğru?

Bu arada sözde bir davayla ilgili olarak gözaltılar yaşanıyor şu sıralarda. Bu gözaltılar nasıl her zamanki gibi garip bir şekilde belli gündemlerle çakışıyor onu bir türlü anlamıyorum.

Açıkçası bu ülke için AKP tarafından alınacak en hayırlı karar, sizlerin hemen istifa etmeniz ve siyaset meydanından çekilmenizdir. Çünkü bütün politikalarınız iflas etmiştir.

NOT: İsrail elindeki Türk ve diğer ülke vatandaşlarını şu an için hapiste tutuyor. Serbest bırakmayıp kendi yasalarına göre, örneğin 3 yıl hapisle cezalandırırsa ne yapacaksınız?

 
Toplam blog
: 116
: 1883
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Emekli Deniz Öğretmen Subayım. Felsefe ve yabancı dil eğitimi üzerine çalışmaktayım. Yazmak ise b..