Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '10

 
Kategori
Haber
 

İsrail dışta, Pkk içte saldırdı

İsrail dışta, Pkk içte saldırdı
 

http://www.resimler.tv/data/media/201/Kan_Aglayan_Goz.JPG


Ülke gündemi iki acı haberle sarsıldı. İlki İskenderun'daki Deniz Üssüne saldırı ve haberlere göre 6 şehit. İkincisi yardım gemisine saldırı ve alınan bilgilere göre 16 civarında kayıp.

Bazıları devletin üst kademesi dışarıda geziyor, insanlarımız ölüyor gibi saçma yaklaşımlarda bulunmuş. Kılıçdaroğlu'na göre Recep Bey, bana göre RTE'nin yurtdışında olması böyle bir suçlamayla karşı karşıya kalmasını gerektirmiyor. Devlet yetkilileri zaman zaman belli plan ve gelişmeler sonucunda bir yerlere gidip çeşitli etkinliklerde bulunabilirler.

Ama asıl nokta devletin politikalarının iflas etmesi ve bu saldırıların ardında içteki "Açılım" denen ucube yaklaşım ve dış politikadaki serseri mayın uygulamalarıdır. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, birçok güçlü devlet dış politikalarını yıllar öncesinden belirlemiştir ve hangi hükümet ya da siyasi yaklaşım iktidara gelirse gelsin, belirlenen politikalar dışına çok fazla çıkamaz. Bizdeki gibi plansız, günlük politikalar ve ağırlıklı olarak da oy kaygısına dayalı çıkışlar genelde şu gün olduğu gibi felaketten başka bir şey getirmez.

Deniz İkmal Üssünde yaşanan, kalleş vatan haini köpeklerin halka korku vermek, "bakın biz istediğimiz her yere ulaşırız, devlet bizi durduramaz," mesajı vermeye yönelik bir eylemiydi ve kısmen de başarılı oldular.

İsrail ise Türkiye'ye haddini bil, boyundan büyük işlere kalkışma mesajı gönderdi. Bizimkiler kına üstüne kına gönderecekler. İsrail de hadi canım, işine bak diyecek. Meydanlarda halk ki çoğu işaret parmağı havada Allahüekber diye bağıracak, İsrail bayrağı yakacak, sonra dağılıp günlük işlerine dönecek.

Sen terörist kovalayan generalleri ne olduğu hala belirsiz bir davayla içeri atmak için uğraşırsan, planlamada uzman bir sürü Denizci Kurmayı Hasdal'a tıkarsan, terör olaylarında uzmanlaşmış Sat komandolarını içeri atar, diğerlerine de sürekli tehdit gönderirsen senin Deniz Üssünü de basarlar, başka birliklerini de.

Sonuç ortada. 6 asker şehit. Gemini bastılar.

Büyük devletiz ya, senin gemine baskın sırasında devletin başındaki Başbakan ya da Cumhurbaşkanı jetlere havalanma emri verip, İsrail gemilerini vursaydı. Lafla peynir gemisi yürümez derler, gerçekten de yürümüyor.

 
Toplam blog
: 116
: 1883
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Emekli Deniz Öğretmen Subayım. Felsefe ve yabancı dil eğitimi üzerine çalışmaktayım. Yazmak ise b..