Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '10

 
Kategori
Haber
 

Sancılı dönemler bizi bekliyor

Erdoğan: İsrail'in yaptığı yanına kar kalıyor
İsrail'in saldırısından sonra bütün dünyanın gözleri Başbakan Erdoğan'a çevrilmişti. Erdoğan akşam saatlerinde Şili'de konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yardım gemilerine yönelik saldırısını değerlendirirken, "Bu saldırı, gerekçesi ne olursa olsun uluslararası hukuka aykırı bir devlet terörüdür" dedi.

Erdoğan, yol haritasının haftaya belirleyeceklerini belirtti ve vatandaşlara itidal çağrısı yaparak, "Musevi vatandaşlarımız bizim güvencemiz altında" dedi.

Erdoğan bundan sonraki süreci İsrail'in davranışlarının belirleyeceğini söyledi. Erdoğan Almanya Başbakanı Merkell ile yaptıkları değerlendirmede 'İsrail'in yaptıklarının her zaman yanına kar kaldığını' ifade ettiğini söyledi.

DEVLET TERÖRÜ
Gemilerde sadece Türkiye'den değil, 32'yi aşkın ülkeden sivil ve parlamenter vardı. Bu gelişmeler ışığında Şili temaslarımızı başlamadan kesmek durumdayız.

BM Güvenlik Konseyi'ne olaganüstü toplantı çağrısı yaptık. Saldırı uluslararası sularda meydana geldiği için NATO'yu da göreve davet ettik.

Net olarak ifade ediyorum. Bu saldırı gerekçesi ne olursa olursa olsun uluslarası hukuka tamamen aykırı bir devlet terörüdür. İsrail hükümetinin bölgede barış istemediğini bu saldırı net olarak ortaya koymuştur.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ
Bu insanlık dışı devlet terörü karşısında sessiz kalmayacağımızın bilinmesini isteriz. Bu saldırının arkasında olanlara da sesleniyorum: Siz ne kadar kanlı operasyonların arkasındaysanız biz de ondan daha fazla hukukun, adaletin ve başta vatandaşlarımız olmak üzere bu operasyonun mağduru olanların ve tabii ki Filistin halkının arkasındayız. İsrail tarafından bir süredir bölgeyi kan gölüne çeviren girişimler ulusrarası toplum tarafından kaygıyla izlenmektedir.

Gemilerin derhal serbest bırakılmasını, hayatını kaybeden ve yaralılar için sağlıklı haber akışının bir an önce sağlanmasını istiyoruz. Yaralılar için derhal tedbir alınmasını isitiyoruz. Şili temaslarını yarıda keserek Türkiye'ye gidiyorum. Döner dönmez daha ayrıntılı açıklama yapacağım.

Görünen o ki bizim için değerlendirmeleri yoğun biçimde yapacağımız ve yol haritasını belirleyeceğimiz bir hafta olacak. Duygusal değiliz, duygudan yoksun bir insanlık düşünülemez, bütün mesele duyguların yönetilmesidir. Tüm vatandaşlarımıza, ülkemizde yaşayan Musevi vatandaşlarımız açısından şunu söylüyorum. Onlar bizim vatandaşlarımızdır. Biz İsrail'in yaklaşamını kendi vatandaşlarımıza yansıtmayız. Onlar bizim güvencemiz altındandır. Halkımdan bu noktada çok daha hassas davranmalarını istiyorum. Devlet olarak bunların takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum. Milletimize yakışan bir asalet içinde demokratik tepkilerini gösterileceğine inanıyorum.

Şunu açık bir şekilde ortaya koymak gerek. Her şey açık ve şeffaf bir şekilde ortaya koymak gerek. Saldırıların yanında gemilerde personel ve malzemelere el konulduğunu ve esir alınma söz konusu.

Bir şekilde süratla ellerinde bulundurdukları vatandaşları derhal serbest bırakmaları gerekmektedir.

MECLİS'İ BİLGİLENDİRECEĞİZ
Parlamento bilgilendirmesi, böyle bir günde yapacağımız değerlendirmelerden sonra yapacağız. Uluslar ve uluslararası camiaya sesleneceğimiz bir toplantımız olacak. Gün içerisinde neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Süreci İsrail'in tavrı belirleyecektir." Erdoğan İsrail Başbakanı'nın ABD gezisini iptal etmesiyle ilgili "Bununla ilgilenmiyorum" dedi.

İSRAİL'İN YAPTIĞI YANINA KÂR KALIYOR
Merkel ve Mahmut Abbas ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını da aktaran Erdoğan, Başta Almanya olmak üzere AB ülkelerinin de barışa katkı sunması açısından önemli işlevleri olduğunu vurguladı. Erdoğan, "İsralin yaptığı yanında kar kalıyor" dedi.

HATAY'DA 6 ŞEHİT VERİLMESİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na yapılan saldırıda 6 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak da "Bu menfur saldırı milletimizin birliğine, kardeşliğini, istikrarına yapılmış bir saldırıdır. Bir kez daha söylüyorum bu kirli eller, bu kirli zihniyetler asla ve asla hedeflerine ulaşamayacaklardır" şeklinde konuştu. (Kaynak:Mİlliyet)

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu saldırı gerekçesi ne olursa olursa olsun uluslarası hukuka tamamen aykırı bir devlet terörüdür.' demiş.

Evet gerçekten devlet terörü...

Ülkemiz üzerinde pis oyunlar oynanıyor. Sonu düşünülmeden oynanan oyunlar. Görünen o ki bir savaş beklentisi var. Planlı programlı bir savaşın içine çekilmeye çalışılıyoruz.

Şehitlerimize rahmet yaralılara şifalar diliyorum.

Esirler de en kısa zamanda ait oldukları yere dönerler inşallah...

Sancılı dönemler bizi bekliyor. Akıllı sağduyulu kararlar almak gerek. Galeyana gelmeden...

Ve pabuç bırakmadan...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..