Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Çok şükür, Ankara'daki patlamanın sorumluları bulundu!

Çok şükür, Ankara'daki patlamanın sorumluları bulundu!
 

Görsel internetten alınmıştır.


Ankara’da meydana gelen ve 97 kişinin ölümü, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı İl Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürünü görevden almış.

İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: '10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde meydana gelen menfur terör saldırısını bütün yönleriyle soruşturmakla görevlendirilen mülkiye ve polis başmüfettişlerinin teklifleri doğrultusunda soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için Ankara İl Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürü görevlerinden uzaklaştırılmıştır. (milliyet.com.tr)

İşte bu!

Sorun çözüldü/mü?

Devlet kurumlarında görev yapan bürokratlar siyasi iktidarlar tarafından beğenilerek, yani bu şahıs bizim görüşümüze yakındır, bizim verdiğimiz emirleri istisnasız yerine getirir, biz bununla kendi düşüncelerimizi hayata geçirmede önemli adımlar atarız düşüncesi ve güveni ile o makamlara getirilirler.

Hal böyle olunca da onu atayan siyasi gücün emirleri doğrultusunda görevini ifa ederler.

Yani verilen görevin sonucu siyasilerin beklentisini oluşturur. Görev başarıyla sonuçlanınca siyasiler bunun onurunu yaşar ve bir dahaki seçimlerde oy potansiyelini artırırlar.

Ne yazık ki bu görevler layığı ile sonuçlanamayabiliyor bazı zamanlarda. İşte böyle zamanlarda da bugün olduğu gibi yine bürokratlar harcanıyor nedense.( Gerçi bu sadece vatandaşın tepkisini azaltmak için alınmış geçici bir karar da olabilir. Bir müddet sonra göreve iade de yapılabilir sorumlulukları yok diye.)

Hani atanmışlar seçilmişten üstün değildi!

Hani atanmışlar seçilmişlerin emrine uymak zorundaydı!

Tamam, anladık, sorumlu arıyorsunuz da ahhh bir kez aynaya bakmayı neden düşünmüyorsunuz? 14 Ekim 2015

 

 

 

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..