Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '12

 
Kategori
Deneme
 

Çok zor hareketler bunlar

Zor zamanlarınızı zorlaştıracak kusurlu hareketler, başlığı altıda bir yazısını paylaşmak istiyorum Murat Esenli’ nin. Tabii, yine annemin takvim yapraklarından alıntıladığımı da belirtmeliyim. Bunlar sırasıyla şunlar:

1-      Sızlanmak: Ona buna dert yanarız. Bu hareket sizi daha da ümitsizliğe itecektir.

2-      Danışmamak: Danışmak derken birinci madde ile birlikte önüne gelene dert yanmaktan bahsetmiyoruz. Adamakıllı, sizi gerçekten “ empati” ile dinleyebilecek, konunuzla ilgili engin tecrübeleri olan, önyargılı olmayan kişilerden bahsediyoruz.

3-      Sürekli konuşmak: Konuştuklarımızın esiri, konuşmadıklarımızın hükümdarıyız. Yerinde, zamanında ve basit bir anlatımla iletişim kurmayı deneyin.

4-      Suçlamak: Hep de kişileri konuşuruz, bol bol dedikodu, yargılama, belki de bela savurma. Tüm bu suçlamaların bize dönüşü olacaktır sakın unutmayın.

5-      Sürekli düşünmek: Düşünmek, fikir alışverişinde bulunmak, çözüm aramak güzel şeylerdir. Fakat uzun süre ve çıldırasıya aynı konu üzerinde yol almak size yolu da unutturur.

6-      Yakınızdakilerin anlayacağını düşünmek: Genelde tam tersi olur. Çevredeki ümitsiz yaklaşımlar enerjinizi daha da sömürecektir.

7-      Kişisel marka değerini unutmak: Çevrenizde cereyan eden hemen her şey sizin değerinizi yok saymaya ya da alçaltmaya çalışır. Bir de siz kendinize bu kötülüğü yapmayın.

8-      Yüzleşmekten kaçınmak: Sürekli küçük ama etkili yüzleşmeler gerekiyor.

9-      Hemen bir çözüm bulmalıyım, karar vermeyelim artık: Acele ve sabırsızlıkla gelen zoraki, yıpratıcı, akıl dışı çözümler kimseye bir fayda getirmez. Sakın aldanmayın.

10-   Vazgeçmek: Yeniden planlamak, denemek, sebat etmek, gayret etmek gereklidir. Hiçbir zaman vazgeçilmemelidir.

Sizi bilmem ama benim için ilk beş sıralaması şöyle; 9.,6.,5.,1.,3. Maddeler.  Hadi bakalım, size kolay gelsin!

 
Toplam blog
: 423
: 186
Kayıt tarihi
: 10.10.11
 
 

İkbal Özlen DİNÇERLER. 14.02.1960 doğumlu. izmir Kız Lisesi Edebiyat Bölümünü okudu. Buca Eğitim ..