Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '19

 
Kategori
Komşuluk
 

Çölaşan'dan Haber

Düz adam olduğu için, doğrularından asla taviz vermeyen ve doğru bildiiği şeylerin üzerine çekincesiz olarak üstüne üstüne gitmesini bilen biri olduğu için ve akıllı insaflı namuslu biri olduğu için severim Emin Çölaşan´ı..

Çölaşan´la yola çıkarsanız asla yarı yolda bırakmaz sizi.  Günümüz gazetecilerin çoğu küçücük bir menfaati için atmayacağı takla yoktur. Amiyane tabirle, en yakın arkadaşının ayağını kaydırmak için oynaamayacak tiyatro oyunu yoktur.

Çölaşan´ın bugünkü yazısında yarım asırlık dostlukları olan Bekir Coşkun´la ilgili geçmişte yaşadıklarını okurken gıpta ettim. ´ne örnek dostlukları varmış aynı meslekten oldukları halde´ dedim kendi kendime.

Geçmşte aynı gazetede çalışırrken gazete patronu tarafından Çölaşan mahkemeye verildiğinde Coşkun patronuna rağmen Çölaşan´a şahitlik yapmış gazeteden kovulmayı göze alarak.

Gazetecilik boyunca yanyana odalarda dostluklarını sürdürmekte olan  iki insan birbirlerinin zor güünlerinde de her zaman yanyana olmasını bildiler bugün olduğu gibi.

Çölaşan, Coşkun´la ilgili güzel sağlık haberini vermeyi de ihmal etmedi. Çok geçmişler olsun Coşkun´a..

İki güzel insan, iki doğru insan. Her ikisi de gazeteciden önce insan olmayı bildiler.

Coşkun´un Çölaşan´a şahit olmasına bakarmısınız.

İşte Bekir Coşkun olmak galiba böyle bir şey demektir.

Bir oda komşuluğuna bakınız, bir de esnaf komşuluğuna bakınız. İnsanlar rakamlarla yatıyor kalkıyor oldular. Zannediyorlar ki ´para bende güç bende´..

Yok böyle birşey..

Güç Çölaşan-Coşkun ilişkilerindeki örnektedir.

Bakınız günümüzde sonradan esnaf olmaya çalışan bazı esnaf komşuular ne yapıyor. Aynı ürün satışı yapmadığınız halde size dost görünerek perde arkasından gizli düşmanlık yapıyor,  fıtratında var kötülük yapmak.

Size zarar vermek adına size gelmekte olan müşterileri kaş göz arasında cambazlık yaparak başka firmaya yönlendiriyor. Bir yapıyor iki yapıyor uyarıyorsunuz ´yaptığınız komşulukla bağdaşmıyor´ diye. ´doğru söylüyorsun hakkını helal et´ cevabını aldıktan sonra uzun süre tekrarına şahit olmuyorsunuz. Fakat  geçenlerde iki defa  daha benzer yönlendirmelere şahit oldum. Tıpkı yanmakta olan ampülün kablosunun kesilmesi misali dıyaloğunuz kesiliverdi komşuyla ve ondört yıl aradan sonra masanızın yerini değiştiriyorsunuz onu görmemeniz adına. Yok saymak zorunda kalıyorsunuz uğraşmak istemiyorsunuz çünkü..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..