Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Çölaşangiller

Çölaşangiller
 

Namuslu ve şerefli bir adam olduğuna emin olduğum Çölaşan bu kadar saldırgan olmak zorunda mı?


Emin Çölaşan'ı bilmeyeniniz, tanımayanınız yoktur sanırım. 1989'dan beri önce Hürriyet gazetesi'nde, sonra da Sözcü gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Halen de Sözcü'de yazmaya devam ediyor. 

Kendisinin dürüst ve namuslu bir gazeteci olduğundan zerrece şüphem yok. Ne demiş atalarımız? " Yiğidi öldür! Hakkını ver! " Ancak, kendisinin aşağıda anlatacağım özellikleri yazmaya başladığı günden beri mesafeli olmama sebep olmuştur kendisine. 

- Emin Çölaşan'ı, fazla değil, bir hafta okuyun. Sonra okumaya 3 yıl ara verin sayın Çölaşan'ı. 3 yıl sonra yine bir hafta okuyun. Hemen hemen değişen hiçbirşey olmadığını görün kendi güzel gözlerinizle. Buyrun! Denemesi bedava! 

- Sayın Çölaşan, küfür etmeden, hakaret etmeden yorum yapmayı unutalı çok olmuştur. Eleştirdiği muhattabına kendince çok uygun bulduğu bir lakabı muhakkak giydiriverir muhattabının üzerine. 

- Şu memlekette iyi olan, güzel olan hiçbir şey yoktur malesef ona göre. Her yer viran, her iş muhakkak yalan.dolan 

- Memleketin en dürüst, tek dürüst evladı, Emin Çölaşandır. Ondan başka dürüst olmadığı gibi memlekette, herkes sahtekar, herkes düzenbazdır. 

- Ben, bunca yılda, entellektüel düzeyimi arttıracak, felsefi derinliğimi arttıracak, dünya görüşüme katkıda bulunacak bir tek pırıltı göremedim; bulamadım malesef! 

- Konu kısırıdır malesef Çölaşan malesef... Döner döner, karbon kopya aynı yazıları yazar. 

Gelelim sadede... 

Çocukluğundan beri ve belki de tam 22 yıldır memleketin dürüst, namuslu tek adamı Çölaşan sananlardan, hakaret etmeden yazı yazmalarını, yorum yapmalarını beklemek benim ölçüsüz iyimserliğimden kaynaklanıyor! 

- Dönüp dönüp aynı şeyleri yazanlardan, farklıya hoşgörü göstermelerini beklemek, anlaşılıyor ki düpedüz benim salaklığım! 

- küfür ve hakaretle yorum yapmayı karışanları çok fazla da kaale almamak gerekiyor sanırım. 

- İyiye değil de, kötüye; eksiği hatayı bulup acımasızca eleştirmeye odaklananları görmezden gelmekte, adam yerine koymamak da ruh sağlığınız açısından da sayısız fayda var sanırım. 

- Entellektüel derinliği olmayanlardan, vasatı aşmalarını beklemek de olsa olsa benim safdilliğimdir heralde! 

Diyeceğim o ki güzel okuyucum... Sen sen ol; Çölaşangiller'den uzak dur. Ya da ciddiye al onları. Ve işin gücün yoksa eğer küfür ve hakaret dinle. Zerre şüphem yok ki, sen herşeyin iyisini ve doğrusunu bilirsin. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..