Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Psikolojik savaş böyle bir şey olmalı...

Psikolojik savaş böyle bir şey olmalı...
 

Hürrem Sultan


Son beş yılınızı nasıl geçirdiniz diye bir soru sormak isterim. Aslında size bırakılsa, pekala daha iyi şeyler yaparak ve üreterek geçirebilirdiniz. Ama gündem o kadar hızlı ve çekici olarak değiştirildiki, gündemden hiç kopamadınız. 

Son 3-4 yıl, Kaymakam Ali Rıza Bey'in dizisi, aslı bir roman kitabı olan konudan 3-4 yıllık malzeme ortaya çıktı ve insanları izlemeye mahkum ettiler. Bence yönetmen çok başarılı, dünyadaki bütün film ödüllerini alması gerekir. Bir romanı evire çevire bu halde bize servis etmesi büyük başarıydı. Diğer dizileri saymıyorum. Şimdi de bir Hürrem Sultan illeti çıktı, sarayda neler olmuş onları servis ediyorlar, peki Osmanlı'nın başarılarından ne kadar bahsediliyor, ucundan azıcık. Dizinin adı Muhteşem Yüzyıl değil mi? Sadece entrikalar üzerine odaklanmış ve insanların zayıf noktasından diziye esir ediyor. 

Yani Türk İnsanları üzerinde inanılmaz bir beyin yıkama ve psikolojik harekat yapılıyor, bilmem farkında mısınız? Televizyon aptal insanların aletidir. Televizyonun tüm yayınlarına değil sadece, ilginizi çekebilecek kaliteli programları izlemeniz daha faydalı olacaktır. 

Aziz Nesin, bir zamanlar demişti, Türk Milletinin yüzde bilmem kaçı aptaldır diye, aslında biz aptal değil zeki insanlarız, ama bizi yönetenler bizi aptal etti. Biz de hep işin kolayını seçeriz zaten. Bizim DNA mızı çözen, bizi çok kolay yönetir. 

Sonuç olarak, son beş yıl, televizyon dizileri izleyerek, türban sorunu, sözde kürt sorunu, ergenekon, balyoz, gibi sahte sorunlarda kandırıldık. Hiç sonuçlanan mahkeme var mı? Yok diyecektim, ama bir tane var,  

O Teğmen tahliye oldu! 

Mehmet Ali Çelebi’nin tahliyesinin ardından, davada yargılanan tutuklu sanık sayısı 23’e düştü. 

İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından Teğmen Mehmet Ali Çelebi tahliye edildi. Gözaltındayken telefon rehberine sehven ekleme yapılmıştı.
Bu konu ile kimse ilgienmedi. Bu Teğmen'in 2.5 yılının hesabını kim verecek. Özel Yetkili Savcı verebilecek mi acaba? 

Uyanmak lazım, televizyonları ve seviyesiz haber programlarının esiri olmayın. 

 
Toplam blog
: 13
: 1097
Kayıt tarihi
: 07.12.06
 
 

1965 Manavgat doğumluyum. Eğitim ve öğrenim yaptıktan sonra iş hayatına atıldım. Çalışma hayatım ..