Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '15

 
Kategori
Otomobil
 

Con Ahmet'in devri daim makinesi

Con Ahmet'in devri daim makinesi
 

teknolojiserdar.com


Dünyada motor makineyle uğraşan ve bir kere çalıştırdıktan sonra hiç durmayacak bir makine düşünen çok adam olmuştur.
 
Öyle bir motor yapacaksınız ki, bir kere siz çevirdikten sonra artık ebedi durmayacak ve sonsuz kere dönecek…
 
Yani bir otomobil düşünün, akü gücüyle bir kez motora bir güç uyguluyorsunuz; artık ondan sonra başka yakıt filan gerektirmiyor, hızlanıp gidiyor. .. Ne güzel olurdu! Bütün o akaryakıt için çalışanlar iflas ederdi. Gereksiz olurdu. Veya onları daha çok gerekli alanlarda kullanırdık…
 
Con Ahmet’in devridaim makinesi, halk arasında ’hiçbir işe yaramayan buluşlar’ için kullanılan bir deyimmiş…
 
Yani adam ortaya çıkıyor :”Arkadaş ben bir makine buldum..” Bir çeviriyorsun, hiç durmuyor… Şunu… Şunu…Şunu yapıyor… Hay Allah… İnsanlar şaşıp şaşıp kalıyorlar. Ama iş uyduruk makineyi çalıştırmaya gelince, işin palavrası ortaya çıkıyor.
 
Tarih boyunca böyle adamlar çok görülmüş… Gerek dolandırıcılık yapmak için; gerek hayalleri çok geniş olduğundan kelli… Bu adamların makineleri bir türlü istenilen zamanında çalışmamıştır. 
 
Ama böyle adamlar  tarih boyunca hep çıkmıştır… Hep diğer insanları ikna etmeye çalışmışlardır.
 
Ondan önce de, çeşitli cisimleri altına çevirmeye çalışan, “Bunu yapabildiğini söyleyen..” insanlar hep var olagelmiştir. Yani öyle sihirli bir çubukları vardır ki, dokundukları cisimleri altın yapıyor…. Ne güzel olurdu, değil mi? Ama bu da dolandırıcılığın en has usullerinden biri olarak kalmıştır bu işi hiçbir kimyacı, simyacı, otacı becerememiştir…
 
Buna benzer şeylerden biri de : “Ölmezlik otu..” veya “Bengisu”dur… Öyle bir ot bulacaksınız ki; öyle bir sudan içeceksiniz ki… Artık ondan sonra ebedi olarak yaşayacaksınız.! Ne güzel olurdu değil mi? Ebedi yaşamak… Hiç ölmemek. İnsanın ebedi düşlerinden biri!
 
Bütün bunlar bir gün gerçekleşebilir mi? Bilemiyoruz… İnsanoğlu için ne hayaldir, ne gerçektir, hiç belli olmuyor.
 
Hiç olmayacak bir hayal, gerçekleşiyor. İnsanların uçabileceğini, kim hayal edebilirdi… Evet, sadece hayal edildi… Şimdi ise gerçek. 
 
Onun için :”Olmaz olmaz, deme… Olmaz olmaz..!”
 
Şimdi işin gerçeğine gelelim: Yani gerçekler dünyasına (Hangisi gerçek, hangisi şaka insan biraz karıştırıyor..) Şimdi şu habere bakın :
 
“Emekli elektrik mühendisi Salman Gürbüz, 8 yıllık çalışması sonucu, yakıt gerektirmeden çalışan motor üretilebileceğini öne sürdü.”
 
Şaka gibi değil mi? Değil… Adam ciddi ciddi, planlarını, programlarını, taslaklarını gösteriyor…
 
“Gürbüz:  "Üniversitelerde gösterdiğim öğretim üyeleri bu projede bir yanlış bulamadılar  ancak destek de vermediler"
 
Emekli elektrik mühendisi Salman Gürbüz, 8 yıllık çalışması sonucu hiçbir yakıt gerektirmeden, düşük bir başlama enerjisiyle sonsuz enerji üretebileceğini öne sürdüğü motor projesi için sponsor arıyor….”
 
Hadi buyurun; paranız varsa hemen ortak olun; 10 yıl sonra Sayın Salman Gürbüz’le birlikte milyardersiniz be…” İşe bak. Ne diyor:
 
“Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldız Teknik  Üniversitesi'nden 1976'da mezun olduğunu, uzun süre serbest elektrik mühendisi olarak çalıştığını, "Erke dönergeci" haberlerinin basında yer alması üzerine bu konuda çalışmaya giriştiğini anlattı.
 
Üzerinde 8 yıl çalıştığı projeyi tamamladığını ifade eden Gürbüz, "Prototipi burada yapmak çok zor, hatta mümkün değil. Dört girişimim yarım kaldı. Yurtdışında hassas mühendislik firması ya da yüksek teknolojiye sahip rulman firmaları yapabilir. Üniversitelerde gösterdiği öğretim üyeleri bu projede bir yanlış bulamadılar. Destek vermelerini, Cumhurbaşkanına, Başbakana aktarmalarını istedim ama bunu yapmadılar" diye konuştu.” (milliyet.com.tr.28.1.15)
 
Ne dersiniz, Con Ahmet’in Devridaim Makinesi’ne benziyor mu, benzemiyor mu? 
 
Her büyük icat’la başlangıçta dalga geçilmiştir; sarakaya alınmış, mucitiyle alay edilmiştir. Fakat , sonunda akıllı bir sponsor, bu işte büyük kar kokusu alırsa, böyle bir icatı kanatları altına alır ve uçurur…
 
Şimdi burada böyle bir icada iyi veya kötü diyecek halimiz yok. Bunu değerlendirecek, bilgi gücüne sahip değiliz. Bunu ancak bu işten çok iyi anlayanlar değerlendirebilirler..
 
Doğru mu, yanlış mı? Çalışır mı, çalışmaz mı?
 
Mühendis arkadaşlar; hele biraz daha düşünün; hesap kitap yapın…
 
Ya adam doğru söylüyorsa !! Valla, siz de, biz de köşeyi döneriz… 
 
Yaşasın zengin olduk!!!
 
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..