Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Coplar serbest mi kaldı?

Coplar serbest mi kaldı?
 

Kanunlarda zaman zaman yapılan değişiklikler, Polis Vazife ve Salahiyet kanununa da yansıyınca polis zaten rahat olan hareketlerinde daha da bir rahatladı. Kolayca kimlik sormaya, göz altına alıp şiddet kullanmayı hızlandırdı.

Yasanın değişikliğinden önce devlete göre, polis sanki tıpkı Amerikan filmlerindeki gibiydi sanki. Kimlik soramıyor, vatandaşa dokunamıyordu. Polisten korkan yoktu.

Öyle miydi gerçekten? Bu ülkede suçun olmasa bile polisten korkmak eskilere dayanıyor. Sorgusuz sualsiz apar topar şubeye gitmek, tartaklanmak, kavga mahallinde kavga etmesen bile gözaltına alınmak, kimliksiz sokağa çıkanları sorgulamak, dur ihtarına uymadığı için öldürülmek, trafik polislerine itiraz ettin diye dövülmek vs. vs. örnek gösterebiliriz korkmak için.

Oysaki bizi koruyup gözetmesi kanunları uygulaması için onlara güvenmek zorundayız. Sakin sakin kimlik sormak cici polis olmak ancak filmlerde olur. Genel olarak ele alırsak ben polis olduğu için kasılmayan, kendini üst düzeylere yerleştirmeyen, bu alemin asayişi benden sorulur havalarına girmeyen polis duymadım yada görmedim.

Polis soru sormaz. Sorsa da cevap istemez yani cevap vermene gerek kalmadan polis otosuna binmen mümkün. Tabi ben gerçek canilerin, namussuzların vs suçluların hak ettiklerinden bahsetmesem de adalet denilen bir şey var. Polis kendi başına ceza veremez.

Yasa, onların şiddet içeren davranışlarını çekinmeden uygulama rahatlığı verdi diyorum.

 
Toplam blog
: 18
: 920
Kayıt tarihi
: 18.05.07
 
 

1971 İstanbul doğumluyum. Evliyim, dört yaşında bir oğlum var. Her ne kadar şu an ev hanımı olarak g..