Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Corona Virüs-Gıda Tüketimi

Hassas bir dönemden geçiyoruz ve toplum olarak psikolojilerimiz biraz farklı diyebiliriz. Bu dönemde satın aldığınız gıda ürünleri ve tüketiminizde oldukça önemli. Kalkıp da sektör hakkında bilgi, yeni ürün geliştirme haberlerini veya farklı dikkat çekici projeleri yazmak istemedim. En çok bilinmesi gereken böyle bir dönemde neler yapmamız gerektiği.

Gıda ürünleri seçimi ve beslenme birbiriyle tamamen ilişkili. Böyle bir dönemde bağışıklığımızı arttırmak amacıyla hangi gıdalardan yana olmalıyız?

  1. Meyve ve Sebze. Her zamankinden çok daha fazla tüketelim, hep gözümüzün önünde ya da yanımızda bulunsun ki unutmayalım.
  2. Soğan ve sarımsak.  Sebzeden ayrı tutuyorum, sadece sebze desem ayıp etmiş olurum onlara. O kadar değerliler vücudumuz için.
  3. Her zorlu koşulda imdadımıza yetişen kefir. “ Hep yanınızdayım.” dercesine yine bize el sallıyor.
  4. Turşu. Sofralardan eksilmesin, belirli ölçüde tabi ki. “Öyle, Corona var gömül turşuya.” mantığıyla değil.
  5. Şalgam suyu. O da her gün olmasa da sık sık içtiğimiz fermente içeceklerden olmalı.  Bu aralar onla da görüşmeyi ihmal etmeyin.
  6. Yoğurt. Evet sürekli bizimle zaten ve sık sık tüketiyoruz ama böyle bir dönemde bayağı şımartılmayı hak ediyor.
  7. Hepsinden önemli olansa bu tüketimleri kontrollü olarak gerçekleştirmek.Kafamıza göre değil.

Bu tarz durumlarda yapılması gereken şeyler bir zincir halinde biliyoruz ki. Bilimsel olarak düşündüğümüzde sadece gıda seçimleri ve tüketimlerinizle de bu zor günleri atlatamayız. Hijyen ve sanitasyon da oldukça önemli. Başkasıyla teması geç kendinle bile pek muhatap olma, yukarıda yazanları da “ Evet biliyoruz bunları.  “ diyip geçmektense uygulamaya bakarsak herşey kolaylıkla güzelleşebilir.

Sağlıkla Kalın!

Not: “ Bildiğimiz ama uygulayamadıklarımız değerlendi.”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge 

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..