Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

08 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Cumhurbaşkanı, şike yasasını AKP tek başına yapıp gönderseydi, yine veto eder miydi?

Cumhurbaşkanı, şike yasasını AKP tek başına yapıp gönderseydi, yine veto eder miydi?
 

Üç partinin AKP,CHP ve MHP'nin ortak kararlarıyla 24.11.2011 tarihinde kabul edeilen  6250 sayılı ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğinin Önlenmesine dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'' Cumhurbaşkanı tarafından ''Kişiye Özel Yasa'' gerekçesiyle veto edildi.

Üç partinin oylarının, seçmenin yüzde doksanını  teşkil ettiğini düşünürsek, halkın iradesini taşıyan TBMM'den çıkan bir yasanın veto edilmesi ne kadar doğru olabilir. Cumhurbaşkanlığı makamı noterlik değil, hakkı olan veto görevini yerine getiriyor diyorsak, o zaman şunlarıda sormak hakkımızdır;

AKP, bu yasayı uzlaşma olmadan yapıp, Cumhurbaşkanlığı Makamına gönderseydi acaba yine veto edilecek miydi?

Yükseköğretim Genel  Kurulunda yapılan gizli oyla seçilen ve birinci çıkan adayları, YÖK'ün düzenlemesiyle alt sıralara kaydırılması ve az oy alanları üst sıralara çıkararak, Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulması, bunları onaylanması ne kadar adildir?

Diğer bir konu ise, Kanun Hükmünde Kararname'lerdir. TBMM'nin asli  görevi olan kanun yapma yerine hükümetin KHK'lerle ülkeyi yönetmesi durumudur. İstisnai halde kullanılması gereken bir yetki sınırsızca kullanılması ne kadar doğrudur?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) 2011 yılı itibariyle Türkiye'den başvuruların sayısı hızla artmış, 9 bine ulaşmıştır. Türkiye ile AİHM arasında tutukluluk sürelerine yönelik uygulamaya ait ve AİHM içtihatları arasında uyumsuzluk göze çarpmaktadır. Bu durum insan haklarıyla bağdaşmakta mıdır?

 Bu liste uzar gider.

Cumhurbaşkanı bu konularda hassasiyet göstermektemidir ve rahatsızlık duymakta mıdır? Bu düzenlemelerle ilgili veto ettiği kaç yasa vardır?  Bu da ayrı bir merak konusudur..

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..