Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam Dünyası'nda 'güvenirliğini' mi yitiriyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam Dünyası'nda 'güvenirliğini' mi yitiriyor?
 

"LÂ İLÂHE İLLALLÂH MUHAMMEDUN RASÛLULLÂH”


Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam Dünyası’nda güvenirliğini mi yitiriyor?

Yirmi birinci yüzyılın ilk çeyreğini yaşamayı hep birlikte sürdürdüğümüz şu günlerde ’ülke lideri’ veya ‘bölge lideri’ tanımı ve özellikleri değişmiş, yeni donanımları taşımaya başlamışlardır.  

En doğru ve yerinde örnek; Türkiye Cumhuriyeti’nde üç dönem, artan çoğunlukla sandıktan çıkan, babamın deyimiyle; ‘ne-vi şahsına münhasır’,  torunumun ifadesine göre ‘kendine özgü’ Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan’dır.     

Başbakanlığı döneminde bölgenin içinde bulunduğu konum nedeniyle ABD Lideri Obama’nın teşviki ve bölge halkının ‘ağabeylik’ duygularını abartması ile çuvalladığı dış politikada ‘stratejik’ kararlarından vazgeçememiştir. 

İslam Dünyası’na, Orta Doğu’ya, Yakın Doğu’ya hatta Afrika’ya, Uzak Doğu’ya, Latin Amerika’ya; mazlum, mağdur ve mağlup halklara hamilik ve liderlik peşinde koşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son BM Genel Kurulu’nda; 24 Ekim 1945’ten günümüze dek daimi üye statüsünde ve mutlak veto yetkisine sahip olan ülkeler ABD, Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, Birleşik Krallık ve Fransa’nın eşit olmayan daimi üyelik statüsünün kaldırılması teklifinin üyelerin yeterli desteğini aldığına emin değilim.

Erdoğan’ın İslam Dünyası’nın STK’na (Sivil Toplum Kuruluşları) iyice yakınlaşan, kullandığı beden dili ile konuklarına İslam dini kardeşliğini rücu edemeyen, kibirli, dominant (yukarıdan bakan) pozu ile tarih boyunca daimi üyelerin sömürüsüne rağmen BM üyesi Arap ülkelerinin sempatisini kazanabilmiş değildir.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Güney Amerika ülkeleri Müslüman Din Adamları toplantısında akademisyen ve dini liderlerin saygınlığına müdahale eden tavrı ile ortaya koyduğu doğruluğu ancak uluslararası bilim kurullarınca deklare edilebilen yeni tarih Amerikan’ın keşfi kabul edilebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21. yüzyılda Türkiye’nin geleceğini ‘Dindar nesiller yetiştireceğiz’ ilkesi ile savunurken; İslam Dünyası’nda ‘güvenirliğini’ mi yitiriyor?

02.12.2014

Not: Fotoğraf Alıntıdır.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..