Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '14

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun
 

Yarın Cumhuriyetimizin 91.yılını kutlayacağız.

Nice zorluklarla kurulan Cumhuriyetin değerini iyi anlamalı ve onu korumayı kendimize bir görev bilmeliyiz. Bu duygularla Milli mücadelede emeği geçen, bu topraklarda kanını döken ve bu topraklar için canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!

1924 de Atatürk'ün söylediği gibi "Türk Milletinin karekterine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir." ve "Cumhuriyet düşünce serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak kaydıyla her fikre hürmet ederiz. Her kanaat bizce muhteremdir. Yalnız muarızlarımızın (karşı koyan) insaflı olması gerekir."  1923- (Atatürk'ün S.D.lll. Sy.71)

1923 yılının 29 Ekim akşamı saat 20.30 da ilan edilen Cumhuriyet 101 pare top atışıyla duyurulmuş olup 1924 den itibaren de şenliklerle kutlanmıştır.

2 Şubat 1925 de Dışişleri Bakanlığının düzenlediği teklifle, 628 sayılı kanunla 29 Ekim iç ve dış temsilciliklerimizde bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

29 Ekim 1933 yılında Atatürk 10.Yıl nutkunda  bugünü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir ve öyle de kalacaktır.

Bizlere düşen görev; Türkiye Cumhuriyeti ülke ve millet bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamaktır.

Tüm Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı kutlu ve sonsuz olsun.

 
Toplam blog
: 103
: 1399
Kayıt tarihi
: 21.03.08
 
 

Hacettepe Ün. mezunuyum. Öğrencilik yıllarımda ve okulu bitirdikten sonra bir gazetenin muhasebe ..