Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet coşkusu
 

Ne büyük coşkudur bu, ne büyük sevinç! Bu gün şahit olduğum muhteşem kalabalık. Cumhuriyet’in kuruluşunun 84.yıldönümünde halkın daha bir iç içe daha bir kardeşçe kutladığı bayram.

Atatürk İlke ve İnkılapları çerçevesinde laik devlet oluşumuzun bir göstergesi, ulusal egemenlik bilincinin en mükemmel var oluşu Cumhuriyet; 29 Ekim 1923’te kuruldu ve “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi benimsendi. Bu günlere kadar sahiplenmeye çalıştığımız Cumhuriyet’i bu günden sonrada sahiplenmeye devam edeceğiz. Ülkemizi bölmeye çalışan iç ve dış düşmanların oyununa gelmeyeceğimize de inanıyorum. Bulunduğumuz şu günlerde teröre karşı Türk halkı içlerindeki öfkeyi kustu, şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağı inancıyla her türlü savunmaya hazır olduklarını söylediler. Tabiî ki pek çokları da savaş dedi. Savaş çözüm müydü bilinmez ama PKK’nın ve Amerika’ nın oyununa gelmeyeceğimiz kesindi. PKK, Irak toprakları üzerinde barınmaya çalışan bir örgüt. Biz PKK’ ya saldırmakta haklı olduğumuz kadar sivile de zarar verilmeyeceğini biliriz. Irak halkına saldırmamızı bekleyen PKK ve Amerika, savaşa sokmaya çalıştığı biz yani Türkiye bu oyuna asla gelmeyecektir. Başka yöntemler ve sağ duyu ile bu durumun üstesinden gelecektir elbet.

Türk halkı, Ordumuz ve Devletimiz daha bir güçlü, daha bir bilinçli, daha bir akıllıca ve birliktelik içinde Cumhuriyet'i yaşatmayı, Türkiye topraklarını savunmayı sürdürecektir. “Ne mutlu Türküm diyene” sözünü bizlere benimseten Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk halkına olan sevgisini, vatanına olan sevgisini bir kez daha bizlere göstermiş ve öğretmiştir. Bu günün önemi ve anlamını bir kez daha anarak Cumhuriyet’in kurulmasında ve yaşatılmasında tüm gücüyle katılan aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diler, tüm Türk halkının ve Türk dostlarının bayramını kutlar, ülkemize birlik, beraberlik ve barış getirmesini temenni ederim.

 
Toplam blog
: 82
: 1963
Kayıt tarihi
: 13.10.06
 
 

Müzik ve amatör fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Yazma isteği içimde vardı. Mutlaka bir gün düşünce..