Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '12

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki

Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki
 

Birçok gazete, aylık veya haftalık olarak, kitaplar üzerine oluşturduğu eklerle gündemdeki kitapları tartışıyor. Yeni çıkan kitapları tanıtırken, yazarlarla da röportajlar yapıyor.

Bu kitap gazeteleri içinde beni en fazla etkileyen Cumhuriyet Gazetesi Kitap Ekidir. Sadece bir gazetenin kitap eki gibi davranmayıp haftalık çıkan bir edebiyat dergisi anlayışıyla yayın yaptığı için belki de beni kendine çekmesi.
 
Cumhuriyet Kitap’ta da yeni çıkan kitaplar üzerinde duruluyor, yazarlarla röportajlar yapılıyor, fakat bunun yanında Enis Batur’dan Selçuk Altun’a, Celâl Üster’den Metin Celal’e, Mustafa Şerif Onaran’dan Cevat Çapan’a kadar birçok önemli edebiyatçı, edebiyat dünyasının farklı ilgi alanlarına eğilen yazılarla, okur karşısına çıkıyor. Kimi klasiklerden bahsediyor, kimi genç öykücülerin edebiyata getirdiği yenilikten, kimi önemli ülke şairlerinin şiirlerinden örnekler sunuyor, kimi aforizmalarını, notlarını, kıssalarını okuyucuyla paylaşıyor. Feyza Hepçilingirler Türkçe Günlükleri’yle, Semih Poroy Feklavye’siyle insana farklı tatlar sunuyor.
Belki de bu nedenlerden dolayı Cumhuriyet Gazetesi Kitap eki uzun süre elimden düşmüyor.
 
Tuna BAŞAR
 
Toplam blog
: 250
: 411
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

1985 yılının soğuk bir Ocak sabahında gözlerimi dünyaya açmışım. Gerçek ismim Mustafa. Sıradanlık..