Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '07

 
Kategori
Üniversiteler
 

Cumhuriyet ve Öğretmenlerimiz

Cumhuriyet ve Öğretmenlerimiz
 

Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 84. yıldönümü aslında o kadar çok söylenecek, yazılacak şey var ki. Ben böyle bir zamanda 2005 yılında mezun ettiğim öğrencilerime hitaben yazdığım bir yazımı buraya koyarak böyle bir günü kendi adıma anmaya çalıştım. Tabi ki bu yazı sadece o sene olan mezunlarıma değil öncesi ve sonrasında da bu sıralardan geçen tüm öğrencilerime hatta üzerine alınacak her öğrenci ve öğretmene ithaf olsun. Tüm Şehitlerimizin Ruhu Şad olsun.

Sevgili EEF’li öğretmenler;

Okulumuzu bitirince yurdumuzun dört köşesine dağılacaksınız. İsminizin başına o ilahi kelime, öğretmen kelimesi eklenecek. Yaşları, mevkileri ne olursa olsun, size hitap edenler öğretmenim diyecekler. Sizinde öğrencileriniz olacak. Onlara yeni bilgiler, kabiliyetler ve yetenekler kazandıracak, o eşsiz zevki, öğretme zevkini tadacaksınız. Fakat, yine de “öğrenci’likten ayrılmayacaksınız. Çünkü bir öğretmen olarak göreceksiniz ki, öğreten öğrenenden daha çok çalışmak zorundadır. Ayrıca, bir öğretmen olarak sizin göreviniz, sadece öğretmek de değil. Öğretmek kadar, belki ondan da fazla, eğitmekle görevlisiniz. Eğitimden yoksun bir öğretim düşünüle bilir mi?

Genç kardeşlerim, bir eğitimci olarak ilk göreviniz çevrenize örnek olmaktır. Öğretmen her şeyden önce, örnek bir Türk İnsanıdır. Öğrencilerinizin, yalnız öğrencilerinizin değil, çevrenizin bütün gözleri sizin üzerinizde sizin üzerinde olacak. Çevrenizi sözlerinden çok, davranışlarınızla eğiteceksiniz.

Allah yardımcınız olsun.

 
Toplam blog
: 31
: 853
Kayıt tarihi
: 29.04.07
 
 

Ülkesinin gençlerine eğitim vermeyi bir fırsat bilip bu yolda üniversitede çalışmalarıma devam eden ..