Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Cunda, bildiğiniz gibi. Sokakları lağım papalina ve aşk kokar

Cunda, bildiğiniz gibi. Sokakları lağım  papalina ve aşk kokar
 

Cunda'da sokak duvarları süslüdür. Karşısına geçip ibadet gibi resim çektirilir.


Ayvalık Ali Bey Adası( CUNDA ), bildiğiniz gibi. Aynı köşe taşları aynı yerde, yalnız başındaki figüranlar değişik. Bu yıl burukluk var iç turizmde. Herkes sergisini seriyor, tevekkülle bekliyor. Oltaya balık düşünce, ne ala.  Yoksa yok.

Belediyenin o meşhur  incik-boncuk  satılan çarşısı da bildiğiniz gibi. Geçen yıl çarşı kül oluyordu az daha. Seneye ise çarşı yıkılacak yenisi yapılacakmış. Tabi belediye para bulursa.. Kiracılar tedirgin. Belediye, bildiğini okuyor.  Ayvalık Belediyesi paragöz olmuş. Nefes aldırmıyor moloza dönen çarşısı üzerinden kiracılarını sömürüyor. Başkan çok tertipli oysa. Koşturmaktan neredeyse kamburu çıkacak. Seviliyor da kendisi Ayvalıkta.

Evet. Ayvalık bildiğiniz gibi. Yine o muhteşem kilisedeki sergi, muhteşemliğini sergiliyor. Yine lokma imparatoru, aynı köşesinde harikalar yaratıyor. Kediler sendikalaşmış.  Yerlere taşan çöplerde fink atıp, farelerle yarışıyor. Sokak aralarında esnafın kaldırımı, yağ içinde. Dükkan sahibi omuz silkiyor “Bana ne, Sorun, belediyenin” diye kestirip atıyor.

Ayvalık Cunda, bildiğiniz gibi. Yine yağda kızartılan dondurma ön planda. Kızgın yağda dondurma nasıl kızartılır?  Bir muamma. “Külbastı yiyen at” hikayesindeki “merak uyandırma” formülü geçerli Cunda’da.

Ayvalık, bildiğiniz gibi. “Delisi, kedisi, ölüsü” ile bir sembol şehir. Dirisi de, müşterisizlikten, mevta olmaya pek  uygun.

Ayvalık Belediyesi, B.Şehir hegemonyası altında, etrafı çevrili olarak görüyor kendini. Belli konulara el atamıyor.  “O iş, Büyükşehirin işi” deyip sıyrılmasını da biliyor. Ayvalığı Lale Adasına bağlayacak köprü. Bu yılbaşına bitecekmiş. Kimse inanmıyor. Süveyş Kanalı kazar gibi. Kaz kaz bitmiyor. O tarafın denizi, gözenekli köprünün gözlerinden  bu tarafa akıtılınca, sirkülasyon sağlanacak ve deniz kurtulacakmış. Buna, Cundadaki kediler bile güler. İş, ağır gidiyor zira.

Cunda’da, Rio aşıklarına rastladık. BirCapri aşıkları gibiydiler. Her fırsatta daha da yakınlaştılar. İçlerinden geldiği gibi  el ele, göz göze birlikte oldular. Biz de her gördüğümüzde resimledik.  Dilek ve Yılmaz Ahmet Bilal çiftini. Sanki bir “Roma tatili” filminin aktörleriydiler.

Burgaz Adasının çıplak ayaklı prensesi Engin Tuna, sokaklardan  kapalı bir mekana taşınmış. Hanende  olarak geceleri coşturuyor yine.

Ayvalık olsun, Cunda olsun,  bildiğiniz gibi. Bir yanda kedisi, delisi, ölüsü ile  sokaklarından her mevsim lağım kokar, papalina kokar.

CUNDA'NIN MASKOTU BAŞINDA YENİ EVLİ,LER. BU ÇİRKİN HEYKELİN ÖNÜNDE TANIŞMIŞLAR. ONU ZİYARET  ETMEDEN GEÇEMEDİLER.

AYNI ÇİFT,  BU SEFER AŞK DUVARINDA POZ VERDİLER.

CUNDA ADASINDA ESKİ BİNALAR, OTEL OLARAK KULLANILIYOR. "CUNDADA" BUNLARDAN  BİRİ. ESKİDEN KAYMAKAMIN EVİYMİŞ. TÜRKL FİLMLERİ ÇEVRİLMİŞ BURADA

KÖPRÜ YIL BAŞINA BİTECEKMİŞ.  KÖPRÜNÜN MÜTEADDİT  MENFEZ  GÖZLERİ OLACAK VE  İÇİNDEN SULAR, İÇ DENİZLE  BİRLEŞEREK  TEMİZLİK SAĞLANACAK.

CUNDA DA, HANENDE ENGİN TUNANIN  FASIL  YAPTIĞI YER. VE İŞVERİNİ GENÇ KIZ, ESERİNMİN BAŞINDA

BİR ZAMANLAR HER İKİ KARA PARÇASI  ARASI DOLDURULARAK ADAYA YOL SAĞLANMIŞ, DENİZ SİRKÜLASYONU HİÇ DÜŞÜNÜLMEMŞTİ. ŞİMDİ DENİZİN YENİLENME  MESELESİ DAHA AĞIR BASINCA,  YOL, SÜVEYŞ KANALI GİBİ KAZILIYOR. BURAYA KÖPRÜ YAPILACAK ÇOK GÖZLÜ.

CUNDADA ESKİ TAŞ BİNALAR ÇOK YAYGIN

GGENÇ KIZLARIN ARASINA ALDIKLARI BU  TAHTADAN OYMA ÇİRKİN ŞEY, GELEN GEÇENE GÜZELLİK, İYİLİK, SAADET  DAĞITIYOR. ONA BİR DOKUNAN, GÜZELLEŞİYOR.  ADADAKİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLER BUNU BİLDİĞİ İÇİN, BU TATLI ŞEYİ ZİYARET EDİYORLAR BÖYLE SIK SIK

GELİN VE DAMAT, BU TAHTA HEYKELİN ÖNÜNDE TANIŞMIŞLAR. EVLENDİKLERİ GÜN DE GELİP, BU TAHTA YA ÖPÜCÜKLERİNİ KONDURUYORLAR

CUNDA DA RİO AŞIKLARINA RASTLADIK. EL ELE, GÖZ GÖZE VE YANAK YANAĞA. HER KARŞILAŞMAMIZDA RESİMLEDİK, UZAKTAN VE YAKINDAN. ARAMIZDA HİÇ KONUŞMA OLMADAN HEM.

ADANIN  LOKMA İMPARATORUNDA DA RASTLADIK. BLOG MİLLİYET OBJEKTİFİNE BİRLİKTE POZ VERDİLER CAPRİ AŞIKLARI DİLEK VE  YILMAZ AHMET BİLAL

İŞTE BÖYLE BİR ŞEY... DEDİĞİMİZ GİBİ

CAPRİ AŞIKLARI  DA TAHTADAN   OYMA, HER TARAFI OYNAYANM HEYKELİN BAŞINDA ,  BİZE POZ VERDİLER.

CUNDA'DA  YOL KAZINACAK, DENİZ GÖRÜNECEK, ÜZERİNE KÖPRÜ KONACAK. BİZ GÖRECEK MİYİZ ACABA?

CUNDA'DA AŞK DUVARI.. BİR ZAMANLAR ŞURAYA BURAYA ÇAPUT BAĞLANIR, DİLEK TUTULURDU. ŞİMDİ DEVİR DEĞİŞTİ. DAR SOKAK İÇİNDE BİR ESKİ DUVAR, GELİN GİBİ SÜSLENMİŞ. DİLEKLER RESİM ÇEKTİRİLEREK TUTULUYOR BURADA

İŞTE CUNDA'NIN  ÜMMÜ GÜLSÜM'Ü ENGİN  TUNA. KENDİSİNE ÇIPLAK AYAKLI KONTES DE DENİYOR.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..