Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Çuvalcıbaşı Ankara'da

Çuvalcıbaşı Ankara'da
 

Süleymaniye'de, Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayının sorumlusu olarak tanınan, Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı General Raymond Odierno, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın daveti üzerine Ankara'ya gelmiş. General ayağının tozuyla ilk olarak PKK'yı kınamış ve "ABD terörle mücadelede Türkiye'nin yanındadır" mesajı vermiş!

Yersek!

Ne Şam’ın şekeri, ne Arabın yüzü!

4 Temmuz 2003 tarihinde Süleymaniye’de Türk askerlerinin başına Amerikan askerlerince çuval geçirilmesi olayı milletçe unutulmayan bir yaradır. Bu öyle bir yaradır ki hâlâ ilk günlerdeki tazeliğini korumaya devam etmektedir.

4 Temmuz tarihi aynı zamanda da ABD’ nin bağımsızlığının da (neyin bağımsızlığıysa?) yıldönümüdür. İşgal ettiği Kızılderili topraklarında diğer bir işgalci ve sömürgeci ülke olan İngiltere’ye karşı kazandığı sözde bağımsızlık gününü kutladığı 4 Temmuz 2003’de Türk askerinin başına çuval geçirerek çifte bayram yaşamıştır.

Bildiğimiz kadarıyla ABD bu affedilmez hareketi nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden ve Türk milletinden özür de dilememiştir. O tarihte çiçeği burnunda iktidarımız da bu konuda ciddi ve mağrur bir tavır takınıp, ABD’ nin özür dilemesi gerektiği konusunda ısrarcı olamamıştır! Olayı sineye çekmiş ve unutmuştur!

Ancak Türk milleti bu çuval olayını unutmamıştır! Unutmaya da hiç niyeti yoktur!

Aradan yıllar geçmiş ve ABD’ li çuvalcı General Raymond Odierno Türk yetkililerle görüşmek üzere ülkemize gelmiş. (68’in Go Home’cu gençliğini gel de arama…)

PKK'nın gerçekleştirdiği terörist eylemleri şiddetle kınadığını belirten Amerikalı General, "ABD, terörizmle mücadelede ve Türk vatandaşlarını korumada, Türkiye'nin yanındadır" demiş.

Breh, breh, breh!..

ABD’nin terörizmle nasıl mücadele ettiği K.Irak’ta oluşturduğu “yapay devletten” belli oluyor. Yıllar önce basiretsiz politikacılarımızın basiretsiz dış siyaset uygulamaları sonucunda konuşlanan Çekiç Güç’ün teröristlere attıkları gıda yardımı paketlerini ve sattıkları affedersiniz kaybettikleri silahların örgütün eline nasıl geçtiği konusunda basında yazılan, çizilenleri bu millet unutmuş değildir. Irak’a demokrasi getireceğiz bahanesiyle Türk topraklarının adeta işgal edilmesi tehlikesinden TBMM’ de ki bir avuç vatansever milletvekillerinin verdikleri ret oyları sayesinde nasıl kurtulduğumuzu, buna rağmen AK Parti iktidarının “hoşgörüsü” sayesinde pek çok Amerikan özel kuvveti, askeri araç ve malzeme ile CIA ajanlarının geçişine nasıl izin verildiğini de bu millet biliyor ve unutmuyor.

Yine görüşmelerde, Mahmur Kampı'nın boşaltılması konusunun da konuşulması bekleniyormuş!..

Mahmur Kampı bugüne kadar neden boşaltılmamış ABD’li generale sormak gerek… Ayrıca bizimkilerin Mahmur Kampı’nın boşaltılması konusunda dâhiyane açılım planları mevcut. ABD’ e ihtiyaçları yok…Mahmurdakiler Türkiye’ye kesin dönüş yapacak ve onlara aş, iş ve siyasi mevkii sağlanacak… Habur’daki karşılama halkta büyük infial yarattığı için şimdilik bu muhteşem geri dönüş açılımı uykuya yatırıldı. Yakında Bülent Arınç abimizden fırsat kalırsa yine gündeme gelecektir…

Gelelim çuvalcı generale…

Neden geldi dersiniz?

Sakın ABD Irak’tan çekilirken Türk topraklarını kullanmak istiyor olmasın?

Acaba yeni bir 1 Mart tezkeresi yaşar mıyız? Ne dersiniz?

Bekleyelim, görelim…

Tülay HERGÜNLÜ

İstanbul, 04.02.2010

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..