Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Daha fazla demokrasi…

Daha fazla demokrasi…
 

ABD nin tek bir amacı var. Bütün dünyaya daha çok demokrasi götürmek. Irak, Afganistan, Pakistan şu son dönemde inanılmaz demokrasi yağmurları tarafından yıkanıyor. Tabii ki bu yağmurları yağdıran da ABD.

ABD bu konuda o kadar istekli ki, kendini harap ediyor. Önce iyilikle, iş adamları şirketler yolu ile demokrasi yolluyor. Olmazsa CİA devreye giriyor. Bazı yerlerde Saros falan. Bazen basını satın alıyorlar, bazen sivil toplum kuruluşlarını. Eğer istedikleri gibi kuruluş bulamazlarsa onca zahmete girip kendileri kuruyor, destekliyorlar. Tek amaçları demokrasi, hem de daha çok demokrasi getirmek.

Bu konudaki kararlılıklarına şapka çıkarmak lazım. Demokrasiyi götüreceği ülke halklarına sormuyorlar bile. Meccanen, hem de her yolu kullanarak götürüyorlar. Bazen Irakta yaptıkları gibi 1, 5 milyon insanın ölümüne bile sebep oluyorlar. Maksat demokrasi gitsin.

Malum, ABD uzun zamandır Afganistan’a demokrasi götürüyor. Son dönemde bu işe NATO bile bulaştı ama herhalde ABD’nin istediği kadar çok demokrasi gidemedi Şimdi özel kuvvetlerle bu işi yapıyorlar. Aslında dünya basını bazı şeyleri çok abartıyor. Örneğin, ABD’nin bu fedakâr ve yürekten çalışmasını “Uzun yıllar çeşitli ülkelerde insan avlayan ABD, bu uygulamasına Afganistan ve Pakistan’da da devam etti. Emekli bir askerin yönetimindeki infaz timi, söz konusu ülkelerde direnişçileri teker teker öldürüyor.

İşgal ettiği ülkelerde gerçekleştirdiği ’insan avıyla nam salan ABD, bu uygulamasını Pakistan ve Afganistan’a da taşıdı. ABD’de yayınlanan The New York Times gazetesi, ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) bir yetkilisinin, Afganistan ve Pakistan’daki direnişçilerin izini sürmek ve onları öldürmek üzere özel sözleşmelilerden oluşan bir infaz timi kurdu” gibi haberlerle veriyor. Oysa adamlar çok iyi niyetli.

Birileri bizim ülkedeki demokrasiyi de az buluyor herhalde ki, her konuşmasında ülkeye daha çok demokrasi getirmekte olduklarını söylüyorlar. Yok yok, hemen yanlış düşünmeyin, bizde öyle yöntemler kullanılmıyor. Herhalde Silivri ve müştemilatı yetiyor.

16/03/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..