Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Daha hızlı, daha çok tüketme ve blogda ıskaladıklarımızdan

Daha hızlı, daha çok tüketme ve blogda ıskaladıklarımızdan
 

görme, duyma, söyleme


Artık çok hızlı yaşıyoruz geçmişe oranla. Hız ve tüketme yaşadığımız toplumun temel direkleri haline geldi. Tüketme ve daha çok tüketme ve daha hızlı tüketme. Bizlerde bu hız ve tüketim toplumunda gördüklerimizi, hissettiklerimizi paylaşıyoruz imzamızı atıyoruz. Herkesin ilgi alanları içinde bulunduğu durum ve zamana göre değişebiliyor.

Gördüğüm kadarıyla blogda en çok üzerine yazılan konu ise ilişkiler, cinsellik, aşk, meşk veya gazete ve televizyonlardan izlediğimiz şeylere ilişkin olarak düşüncelerimiz. İşte böyle olunca yazılarda biraz sığlaşıyor. Çünkü gündemdeki konulara ilişkin olarak verilen enformasyon ve algılama genelde birbirine çok yakın. Çünkü aynı gazeteden, televizyonlardan izlediğimiz ve doğru olarak kabul ettiğimiz konulara farklı yorumlar yapabilmek biraz zor. Bunun için kendi bilgi birikimimizin olması ve değişik kaynaklardan bir harman yapabilme, tez anti tez ve sentez yapabilme yeteneği gerekir. Ancak okumayan, tek yanlı bakan, muhafazakar bir toplum olduğumuz için genelde hakim düşüncenin bayraktarlığını yapar dururuz.

Bazen de gerçekler acı gelir ve kimse görmek istemez. Zaten benim son dönemlerde en net yaptığım gözlem şudur ki, halkımız kandırılmak istiyor. Kandırılmaktan memnun ve gerçeklere, acı gerçeklere kapalı. Bu konularda yazdığım şu yazılara bakarsanız gözlemlerimin temellerine ulaşabilirsiniz. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=65369 veya http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=65441 yada http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=61246

İşte hız ve tüketim toplumunda kaçırdığımız, görmediğimiz gerçeklerden birisi de sabah-atv nin satışı(artık ne kadar satış dersek), çalışanların 2007 yılına ait hakettikleri vergi iadelerinin iç edilmesi ve yeni sosyal güvenlik reformu adı altında getirilen şey(isim koyamadım).Blog ortamında biz bu konuları hep ıskaladık ve ıskalamaya devam ediyoruz. Hep bize sunulan gündemi tartışırken türbandır, malezyadır, gemidir birileri saman altından suları yürütüyor. Bari blog ortamında dalmayalım gündeliğe de gerçek gündemlere bakalım olmaz mı? Bitmedimi yaz yaz ilişkiler, aşk, meşk. Sıkıldım gerçekten orta oyunundan.

 
Toplam blog
: 166
: 1969
Kayıt tarihi
: 30.09.06
 
 

Sıcak bir Ankara yazında, 1975 yılında doğmuşum. İlk gençliğim Ankarada geçti. Üniversite yılları..