Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '11

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Daha ne kadar uyaracağız

Daha ne kadar uyaracağız
 

Söylemekten usandık. Dinleyen yok ama yine söyleyelim. Van'daki dramın asıl suçlusu bilinçsiz insanlardır. Daha az para vermek için kendine bina değil tabut yaptıranlardır. Uyarılarımızı dinlemeyin şimdi ağlayın bakalım..

Bugün bile hala İstanbul da 45 bin liraya daire satanlar var. İşte bu daire değil, tabut. Size tabut satıyorlar. Ucuz diye koştura koştura alıyorsunuz.. Altında kalınca da vah anam, vay anam ağla sızla dur.. Kim diyor sana o tabutu al diye.. Hiç mi aklın yok be adam? Bu zaman da bu maliyetlerle 45 bin liraya ev mi olur?

Hep uyardık.. Yapımında mühendis bulunmayan, kalfalara teslim edilmiş binalardan ev almayın. Ev yaptırırken mutlaka bir mühendislik firmasına yaptırın.. Kalfalara kendinizi teslim etmeyin.. Dinleyen kim? Şimdi ağla Vah anam , vay anam..

Daha yeni bana bir bina projesi geldi. Hesapladım fiyat verdim.. Çok para dedi vatandaş.. Kalfa daha ucuza yapıyormuş.. İşte mantık bu.. Tabi ki kalfa benden ucuza yapacak.. Ama o sana ev değil mezar yapacak be adam anlasana artık.. Anlasanıza artık.. Ne zaman bu farkı anlıyacaksınız.. Ondan sonra vah anam, vay anam ağla dur..

Eline üç kuruş geçen müteahhit oluyor.. Bu biş bu kadar basitti de biz niye yıllarca  üniversite okuduk. İstanbul da öyle müteahhitler görüyorum ki, ben bunları inşaatıma amele bile yapmam.. Ama vatandaş bunlardan ev pardon  tabut alıp bir de bu adamları zengin ediyor.

Hemen devleti suçlamak kolay değilmi.. Muhalefet yanlıları başlayacaklar şimdi, devletin denetimsizliği, devletin bilmem ne eksikliği.. Ya vatandaşın vurdumduymazlığı.. Yok arkadaş, devletin bu işde zerre kadar suçu yok. Sen kendine ev yerine ısrarla mezar alacaksan devlet ne yapsın. Sen önüne gelene parayı bastırıp müteahhit havası attırırsan devlet ne yapsın.

Sen vatandaş olarak bilinçli davranırsan devletin denetimine falan ihtiyacın olmaz. Devletinde denetlemeye ihtiyacı olmaz. Ne yapacak devlet yani, herkesin peşine adam mı takacak?  Diyelim ki denetim yetersiz.. Denetimin yetersiz olması senin 45 bin liraya tabut almana teşvik midir yani ? O ucuz evler satılmazsa, o müteahhit zarar eder.. Ya işi bırakır ya da öyle tabutlar yapmaktan vazgeçer.

Almayın kardeşim.. Akıllı olun..Ucuz ev almayın.. Mühendislik firmalarının yapmadığı evleri almayın.. Mühendis olmayan insanlara ev yaptırmayın. Çözüm bu kadar basit.. Devletle ne alakası var şimdi.. Sonra altında kalıp ,kendi akılsızlığınızı başkalarına yüklemeyen çalışmayın..

Şu an da Türkiye de yüzlerce binlerce inşaat var ve mühendisler işsiz.. Bu nasıl oluyor?  Çünkü çoğu inşaat hala kalfalara teslim edilmiş durumda.. Hiçbirinde mühendis çalıştırılmıyor.. Yine diyeceksiniz ki devlet neden bu inşaatları denetlemiyor, mühendis var mı yok mu bakmıyor?  Ben de diyeceğim ki önce sen kendini düşüneceksin kardeşim. Hemen kaçamak yol bulmak için devleti ortaya atmayacaksın.. Para veriyorsun öpücük değil.. Parayı verirken araştıracaksın kimdir bu müteahhit, nerden gelmiş nasıl müteahhit olmuş.. İnşaat firması var mı.. Firmasında mühendisler mimarlar çalışıyor mu?  Baksana bir, çok mu zor..

Bu mantıkla, bu kafayla giderseniz daha çoook vay anam vah aman dersiniz. Türk milleti herşeyi devletten bekleme huyundan vazgeçmedikçe , bu tembellik ve teslimiyetten kurtulmadıkça, bu ülkede daha çoook canlar yanacak..

Ben inşaat mühendisiyim.. Benim fiyatım kalfalardan pahalıdır.. Sakın haa bana inşaat yaptırmaya gelmeyin...

 
Toplam blog
: 29
: 1481
Kayıt tarihi
: 21.07.06
 
 

... KTÜ mezunu inşaat mühendisiyim. Proje müdürlüğü , İnşaat kontrollüğü ve danışmanlığı, Statik ..