Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Daha ne olsun? Galatasaray 2-0 Orduspor

Daha ne olsun? Galatasaray 2-0 Orduspor
 

Spor Toto Süper Lig'in 33.haftasında lider Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Orduspor'u ağırladı. Ev sahibi ekip, üstün olduğu karşılaşmadan Necati ve Sabri'nin golleriyle galip gelerek sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu.

Başlığımın sebebiyle başlamak isterim. Galatasaray'ın eksikleri var mıydı? Vardı. Oyunu doksan dakikaya yayabildi mi? Yayamadı. Pozisyonlar kaçırmadı mı? Kaçırdı. Bitiricilikte Elmander'in yokluğunda hala ciddi bir problem var mıydı? Vardı. Bu durumda maçın keyiflendiren ve "Daha ne olsun?" dedirten tarafı neydi? Tabii ki Sabri Sarıoğlu! Sabri, resmen kalenin sol çaprazından iyi bir forvetin atabileceği tarzda ve kalitede bir gol attı, daha ne olsun? Bu arada iyi de paslar attı tabii, bunu da unutmamak lazım. Kimseyi bilmem de, benim için maçın adamı O'dur, beni fazlasıyla keyiflendirdi. Aynı zamanda Necati'nin o müthiş golünü de unutmamak gerek. İki gol de birbirinden güzel benim için.

İşin espri tarafını bir kenara bırakırsak, ilk kırk beş dakikada çok etkili bir Galatasaray izledik. Necati'nin maçın henüz başında attığı muhteşem gol, takımı rehavete sokmadı, daha da hırslandırdı. Bu iyi bir şeydi. Rakip kaleye çok etkili gitmeyi başaran sarı kırmızılılar, pozisyonlar bulsa da goller bulamadı. Baros, Elmander'in yerini tutamıyor ama çok da fazla top alamadı. İstediği fırsatları yakalayamadı. Sahada iyi bir duruş sergilediğini de söyleyemeyeceğim, eski hırsı ve isteği yok gibi. İkinci yarıda Fatih Hoca onu çıkarıp Sabri'yi aldı. Aslında şöyle bir gerçek ortaya çıkıyor Sivasspor ve Trabzonspor maçlarına da bakarsak: Elmander sakatlandığı zaman gol yollarında telafisi olmayan bir sıkıntı var. Yeterli bir yedek oyuncu yok. Sercan ve Mehmet Batdal nerede? 

Kırk beş dakikada sürekli paslaşan, etkili bir görünüm sergileyen sarı kırmızılı futbolcular, ikinci yarının başlamasıyla daha çok savunmaya yönelik oynadılar. Taktiksel değişikliğin bunda etkisinin olmasının yarı sıra, biraz daha oyunu bıraktılar gibi hissettim. Çünkü 1-0 asla güvenilecek bir skor olmamalı. Sabri'nin golüne kadar tutuktu Galatasaraylılar. Bir gerçek daha var ki savunma oyuncuları sağlam ve orta sahadan da iyi destek alabiliyorlar. Özellikle Emre Çolak dikkatimi çekiyor bu anlamda, gerçekten savunmada çok faydalı olabiliyor. İkinci golü bulduktan sonra daha da yüklenmeye başladılar, üçüncü gol için fırsat olsa da top kaleye girmedi.

İsim isim veya mevkii olarak değerlendirmeyeceğim, genel bir değerlendirmenin yeterli olduğunu düşünüyorum. Toparlamak gerekirse, takım iyi, güzel paslaşıyor, oynadığı futbol zevk veriyor ama maçın içinde düştüğü anlar oluyor, bu olmamalı. Galatasaray takımı sürekli hücumu düşünmeli. Kanatlar biraz daha etkili kullanılmalı, Engin daha akıllı oynamalı, daha iyi pas atmalı. Forvette Elmander çalışkanlığında bir oyuncuya ihtiyaç var onun yokluğunda. A2'den de adam çıksa, onun hırsını yakalamalı, onun kadar koşmalı. Bu sorun da çözülmeli. Bunun dışında her şey yolunda gibi görüyorum. Camia inanmış, daha fazlasını söylemeye de gerek yok. 

Her iki takım oyuncularına da tebrikler... 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..