Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '06

 
Kategori
İzmir
 

Dal dal kiraz aklımda dudakların..

Dal dal kiraz aklımda dudakların..
 

Bu yaz kiraz mevsimi zamanında İzmirde olan bir arkadaşımıza davetli olarak gittik. Mayıs sonlarına denk geliyor kiraz mevsimi. Hatta oralarda festivali bile oluyor.

Davet sebebi arkadaşımızın kiraz bahçeleri. Gelin kirazlar oldu kendi elinizle dalından kopartıp yiyin o zevke varın diye bizi davet etti... Biz de davete icabet etmek gerekliliğini düşünerek bir hafta sonu gittik.

Kemalpaşa nın kiraz bahçeleri meşhurmuş.Arkadaşımızda İzmir-Kemalpaşa dan bayağı büyük bir kiraz bahçesi almışl..Sıra sıra dizilmiş kiraz ağaçları ve üzerinde kırmızı kırmızı duran kirazlar.İstanbul'da göremeyeceğimiz bir manzara...Bahçenin bir tarafına bağ evi yapmışlar.Önünde veranda agaçların gölgesi altında ne hoş bir manzara..Bahçeyi bekleyen korkak bir köpek.Adı kirli.Adınıda beyaz tüylerini toprakların içine yatarak kirlettiği görüntüsünden almış....Verandada çayımızı yudumlarken kızımla kirlinin oynaşması bize eğlence oldu..

Bu arada kiraz hakkında da bir sürü bilgi öğrendik.

Kirazların değişik değişik isimleri var..Napolyonu, kısa saplısı, alacası, salihlisi gibi... Hepsinin olma dönemleri farklı farklıymış. 1500 çeşidi bulunmaktaymış..Bir ağaçtan 20-25 kğ kiraz alınabiliyormuş...Kiraz toplamak özen isteyen bir işmiş. Öyle dalıyla budağıyla toplayamıyorsunuz.Dalıyla kopartırsan seneye o ağaç meyve vermezmiş. Yapraklarını kopartmadan sadece kirazın sapından kopartılırmış.

Kirazları o şekilde görünce saldırdık açıkçası. Evet saldırdık diyorum o zamana kadar bu kadar kiraz ağacını bir arada ve dalında böyle kızarmış şekilde görmediğimiz için.. Ne büyük zevk dalından kopartıp iri iri kütür kütür kirazları yemek... Patlayıncaya kadar yedik...Kulaklarımıza küpeler yaptık.. Hani çocukken yapardık.. Daha da abartıp toplayıp kasaya koyup İstanbula getirdik.

Dönüşte çok güzel bir hafta sonu geçirdiğimiz için arkadaşlara teşekkür edip üzülerek ayrıldık. Seneye kiraz mevsiminde yine gideriz inşallah. ..Yukarıda gördüğünüz resim de o bahçenin kirazları. Benim objektifimden...

Hoşça ve mutluca kalın....

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..