Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '12

 
Kategori
Sağlık
 

Damacana suları mikroplu çıktı

Damacana suları mikroplu çıktı
 

damacana sularına dikkat


Su satın alırken evimize gelen plastik damacananın altına dikkatlice bakalım.. Eğer damacananın altındaki üçgen geri dönüşüm logosu içinde; 3 veya 7 rakamını görüyorsak bu damacanalar sağlığımız açısından tehlikelidir. Bu geri dönüşüm işareti, damacananın yüksek oranda kimyasal madde içerdiğini gösteriyor. Özellikle de vücuda iki kat daha fazla zarar veren ‘BİESPHENOL A”‘’ nın yüksek olduğunu gösteriyor. BPA olarak da bilinen ‘biesphenol A’ kalp sağlığımızı bozuyor ve diyabet riskini iki kat arttırıyor. BPA nın yüksek kolesterol, kan şekeri düzensizliği, yüksek kan basıncı, kanser ve nörolojik problemlerle bağlantılı olduğunu uzmanlar bildiriyorlar. Hal böyle olunca niçin bu konuda kesin çözücü tedbirler alınmıyor. Olan biz halkın sağlığına oluyor. Ben evimde büyük cam şişelere koyuyorum, çünkü aldığımız su hemen tüketilemiyor, Yazlığımızdaki evimde ninelerimizin eskiden kullandıkları sırlı KÜP kullanıyorum.. Plastik damacanalarda bekleyen su sağlık açısından tehlikeli olabiliyor. Damacana suyu aldığım zaman altındaki üçgen logonun içinde  “1” olmasına dikkat ediyorum. Bu rakam damacananın BPA içemediğini gösteriyor. Her gün yiyecek ve içeceklerde sağlığımızı tehdit eden maddelere rastlanıyor. Neden gerek genç ve gerekse yaşlılarda kanser hastalıkları arttı. Nedenlerden birisi de bu. İşte aşağıda yine bir tehlike yazısı. Mynet haberden alınan yazı Sağlıklı, mutlu günlere.

NAHİDE ÇELEBİ

Damacana suları ‘mikroplu’ çıktı

İstanbul’da satılan 19 litrelik damacana sularının laboratuarda inceleme sonuçları ortaya inanılmaz bir tablo çıkardı.
55 tanınmış firmanın sularından sadece 14’ü temiz çıktı. 41 su da başta ‘koliform’ (dışkı yoluyla bulaşan) bakteriler olmak üzere insan sağlığına zararlı maddeler bulundu

A haber’de Mehmet Ali Önel’in sunduğu ‘Deşifre’ programında konuşan laboratuar yetkilisi Can Demir, “Bandrollü 55 damacana, 11 ayrı laboratuara götürüldü. Burada tahlil edildi. 14’ü uygun çıktı, 41’i sağlığa zararlı” dedi.  Büyük firmalar olduğu için isimlerini açıklamadıklarını belirten Önel, ancak firma isimlerini Sağlık Bakanlığı’na bildireceklerini söyledi.

Programda, suların dolumu sırasında ve üretim sahasının hijyen koşulları nedeniyle bu sonucun çıkmış olabileceği belirtildi. Su firmalarının ünlü ve bilinen markalar olduğu kaydedildi. Sağlık bakanlığı yetkilisi Mustafa Aksoy, “Bu damacanalar ünlü firmaların taklidi de olabilir dikkat edilmeli” diye konuştu. Bu arada damacana sularının mikroplu çıkması sosyal paylaşım ağı twitter’da da günün konusuydu.

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..