Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Dananın kuyruğu

Dananın kuyruğu
 

Tekel işçilerine destek verelim


Yarın dananın kuyruğu kopuyor. Başbakanın Tekel işçilerine verdiği süre bitiyor. İşçilerin kurduğu çadırların, hesaba göre sökülmesi gerekiyor. Şimdi ne olacak? İşçiler kuzu kuzu gidecekler mi yoksa direnmeye devam mı edecekler? Bilindiği gibi bu direniş yalnız Tekel işçilerini ilgilendirmiyor. Onlardan sonra sırada daha 200 bin kamu işçisi var. Durum şudur. Herkes bana dokunulmadığı sürece ben de karışmam derse diğer işçiler de aynı duruma düşecekler. YineTV’lerden ağıtları, sefalet manzaralarını izleyeceğiz. Sonra tanzikli sular, göz yaşartıcı bombalar, biber gazları ve coplar çalışacak.

Burada en büyük iş sendikacılara düşüyor. Sendikacılar güçlü olsa, gücünü gösterse, belki işçiler bu durumlara düşmeden sorunlar çözülebilir. Grev yasal bir haktır. Yasaların tanıdığı hakkı kullanmak suç değildir (Burada biraz ironi var ama ne yapalım, burası Türkiye).


Ama biraz kararlılık, biraz cesaret, Tekel işçisi olmayanlardan biraz destek görmek lazım. Yoksa sonuç yine hüsran olur. Böyle giderek bütün Türk toplumu fakirleşiyor. Hükümetin de biraz düşünmesi, anlayışlı olması lazım ama nerde? Anlaşarak halletmek varken, işler öyle bir noktaya gelir ki, oradan geriye dönüş de olmaz.

 
Toplam blog
: 153
: 18932
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Antakya 1955 Doğumluyum. O.D.T.Ü. Mimarlık Fakültesi 1982 Mezunuyum. O zamandan beri firmalarda m..