Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Davos’tan canlı yayın: “van minıt... olmaz... van minıts...”

Davos’tan canlı yayın: “van minıt... olmaz... van minıts...”
 

Davos’tan canlı yayın yapılıyor ve oradan “van minıt... olmaz... van minıts...” sözlerini duyuyoruz. 1 dakika süre mi istiyor, yoksa söz alabilmek için “bir dakika bir dakika” diyor, onu anlamak olanaksızdı. Üst düzey bir toplantıda önce “one minute” diye söze girmeye çalışıyor, sonra bir hata mı yaptım diye düşünüyor önce “olmaz” diyor, sonra “one minutes” diye sürdürüyor heyecanlı konuşmasını.

Bir an aklından geçiriyor İstanbul Atatürk Havaalanına gelecek karşılama kalabalıklarını, sokağına dökülecek gülleri, pankartlardaki “Davos Fatihi” yazılarını, yandaş medyadaki duygusal anları, gazete manşetlerini, ertesi gün İstanbul’da yapılacak metro açılışı mitingini...

Komşu koltukta konuşanı 25 dakika dinlerken hiç aklından çıkmamış 29 Mart yerel seçimleri. Ya Ankara giderse, ve de İstanbul giderse. Eski partisinin geçenlerdeki büyük mitingindeki kalabalık seçimde oya dönerse... Ankara’dan bugün gelen kötü haber takılmış aklına, telefon dinlemeleri hepten yasaklanırsa. Gündem ne olacak? Yıl sonunda genel seçim olur mu?

Oradan nasıl kalkacağı çok önemli. Önce kulaklığını çıkarmalı, onunla beraber kalkarsa kopuverir ve sonra dillerine dolarlar günlerce. Kalkarken dosyasını almayı unutmamalı ve doğru taraftan emin adımlarla yürümeli.

Havaalanındaki resmi basın toplantısında söylenecekler iyi düşünülmeli, bekleyen kalabalığa söylenecekler için kısa notlar alınmalı.

Davos’tan bir canlı yayın izledik, otuziki kısım tekmili birden.

İnebolu, 30 Ocak 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..