Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Davulunuz eksik beyler

Davulunuz eksik beyler
 

21.Ocak.2009 akşamı, arkadaşlar internette görmüşler. Rakip gördükleri partinin adayı, onların istedikleri bir kişi olmuşmuş. Gruplar halinde dolaşmaya, güya hava atmaya çıkmışlar. Hani benzetme yerindeyse zil takıp oynayacaklar. Yalnızca davulları eksik.

Ayıp beyler ayıp. Size ne bundan? Siz bu davranışınızla aday gösterilmediğini sandığınız kişinin gücünü kabul edip cümle aleme ilan etmiş olmuyor musunuz?

Baştan beri söylemiyor musunuz? Ön seçim yapılırsa eğer, içinize aldığınız beyler, zayıf sandığınız adaya oy verecekler, seçimde de onun haddini bildirecekmişsiniz, öyle mi?

Siz Ankara’dan işi bağlamışsınız. Utanmadan arkadaşlarımıza, “Sizin adayı da biz belirledik gördünüz mü?” demişsiniz. Yazamayacağım bazı sözler de etmişsiniz. Bu tür söylemler çok yakışıyor doğrusu sizlere.

Ben meslek yaşamım boyunca öğrencilerime kem sözün sahibine ait olduğunu anlatmaya çalıştım.

Demokrasilerde farklı siyasal partiler olmazsa olmazlardır. En güçlü fikirler; fikirlerin çarpışmasıyla ortaya çıkarlar. Bu ülke bizim. Mevcut siyasal partiler de bizim. Her partide yurtsever, milliyetçi, bilgili, birikimli, toplumun çıkarlarını kişisel çıkarlarının üstünde tutabilen, bilimsel düşünebilen bireyler ön plana çıkarıldıkça kazanan hepimiz olacağız.

“ Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır” diyor yüce peygamberimiz. Size vaat edilen basit çıkarlar için susmayınız. Yerine getirilmesi olanaksız boş vaatlere kanmayınız. Beş yıl dile kolay. Başınızı yastığa koyduğunuzda vicdanınızın sesini dinleyiniz. Geçmişten dersler çıkarmayı biliniz. Yarın çok geç olabilir, unutmayınız.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..