Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '20

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

DBMD'nin Ödül Töreni

Basın, milleten müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir.”

M. Kemal Atatürk

1922

Dünya Basın Mensupları Derneği’nin (DBMD) düzenlediği “Basında Kültürün Yansımaları ve Yılın EN’leri Ödül Töreni”, 02.01.2020 günü gecesiDernek yetkililerinin alana girişi sıkı kontrolleri sonrası,DBMD Genel Başkanı Muzaffer Tunç’un ev sahipliliğinde, Çırağan Sarayı Mabeyin Salonunda yoğun katılımla yapıldı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe Aydın Üniversitesi ile Anadolu Bilim Meslek Yüksek Okulu, proje ortağı oldular.

Geceye bakanlar, milletvekilleri, valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, Tv kanallarının yetkilileri, basın mensupları, bürokratlar, bilim adamları, işadamları, sanayiciler, sanatçılar, dizi ve film yıldızları, futbolcular, kulüp-vakıf ve dernek başkanlarının davetle katıldıkları gözlemlendi.

***

Salonda koltukların dolu olduğu ve çoğu kimselerin ayakta olarak töreni izlediği gözlere yansıdı. DBMD Genel Başkanı Muzaffer Tunç, Dernek Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Kaynar ile birliktediğer yönetim kurulu üyelerini de yanına alıp davetlileri özel bir sıralamayla duyurdu ve coşkuyla sürdürdüğü konuşmasında:

Bu soğuk kış gününde sevginizle ortamı ısıttınız! Yurtta ve dünyada barışı istiyoruz. Basına önem veriyoruz. Tıpkı anneler gibi, basın mensuplar da 24 saat görevdedirler. Çünkü onlar, milletin ortak sesidir. Adalete saygı duyuyoruz. Elbette ki adalet mülkün temelini oluşturur.” Diyerek maddi ve manevi destek veren kuruluşlara teşekkür etti!

Ekranda Bahçelievler Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği, göz nuru çalışmaları görüntülendi. Özellikle sim sırma çalışmaları dikkat çekti. Bir yönetici sıfatıyla yıllarını Halk Eğitimi hizmetlerine severek veren birisi olarak güzel anılarıma dönüş oldu, diyebilirim.

Davetliler, Gaziantep’in Köşkeroğlu baklavalarını, Konya’nın Mevlana etli ekmeğini, Adıyaman’ın Doping çiğ köftesini, Malatya’nın kaliteli kaysısını; Arapkir’in Reyhan çayı ve Çırağan kokteyli ile yeme-içme zevkinde oldular!

Adı geçen Derneğin düzenlediği, Türkiye genelinde özellikle amatör gazetecilerin gönderdiği 50 adet fotoğraf seçilerek salonda sergilendi. Nergis Yenidoğan’ın eseri, birinciliğe değer görüldü ve ödüllendirildi!

Ne ki sergilenen tablolara bakan göz çok azdı! M. Kemal Atatürk: “Sanatsız kalan bir ulusun hayat damarlarından biri kopmuştur.” Diyerek sanatın önemine değinmiştir.

Aydın Üniversitesi ile Anadolu bilim Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin defilesi alkış toplarken “Genciz, biriz eserimiz köklerimiz” teması eşliğindeki görkemli defilede; Ege, Zeugma, Göbeklitepe, İstanbul Yerebatan ve Kız kulesi, Bursa ve İstanbul 1453 Kapalıçarşısı görüntüleri, müzik eşliğinde dikkatle bakan gözlere renk renk ve ışık ışık yansıdı!

***

Fotoğraf sanatçısı dostum İsmail Hakkı Bağdat’ın deklanşörü eşliğinde ödül törenine geçildi. Onlarca ödüle layık görülenlerden; Recep İnecik, Aydın Ağaoğlu, Nuri Alço, Nurhayat Varol, Vildan Atasever, Müge Anlı, Aslı Şafak, Turan Hançerli, Bülent İnal ve İnci Ertuğrul, tanıdığım yüzler oldu.

***

Mülkiyeli Turan Eren’in de ödül alanlar içinde olmasını beklerdim. Turan Eren kim mi? Kısaca anlatayım: Malkara’da tanıdığım çalışkan bir kaymakam... Köy görünümlü Malkara’yı kent yaptı. Kooperatif ve fabrika kurdu. Yılın kaymakamı seçildi. Antalya’da vali yardımcısı iken etkin görevler yaptı. Özgün bir Kitap yazdı. Emekli olunca yapı kooperatifi kurarak eşsiz kalitedeki villaları üyelerine sundu.

Dünya Basın Mensupları Derneği’nin 9. Kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleşen program, “Basında Kültürün Yansımaları ve Yılın EN’leri Ödül Töreni” özenli bir organizasyonla amacına ulaştı.

Başta Dernek Genel Başkanı Muzaffer Tunç olmak üzere, emeği geçenleri kutluyor, başarılarının sürmesini diliyorum.

*

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..