Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Dedikodu kazanı

Dedikodu kazanı
 

Yine bir Beşiktaş Fenebahçe derbisi geldi, çattı. Beşiktaş Sivas ile şampiyonluk mücadelesi veriyor. Fenerbahçe ise Türkiye kupası finaline odaklanmış durumda. Bu derbiyi diğerlerinden farklı kılan Fenerbahçenin ligde şampiyonluk iddaasının bulunmaması. Beşiktaş için ise tamam ya da devam maçı olması. Olası bir puan kaybında şansını önemli ölçüde yitirecek olması. Bu durumda da senaryolar yazılmaya, çizilmeye başlanıyor.

Millet olarak komplo teorilerine, senaryolara bayılırız oldum olası. Buna bir de başkanların yemekleri eklenince dedikodu kazanı kaynamaya, hem de fokur fokur kaynamaya başladı bile. Kimse kadro, taktik, motivasyon, takımların son durumlarını konuşmaz oldu.

Neden???

Çünkü millet olarak alışmışız seviyesizliğe... Bizim sayın Yıldırım ve sayın Demirören'den beklediğimiz maç öncesi çıkıp maçın hakemi, federasyon, Merkez Hakem Kurulu ve diğer paydaşlar hakkında sert, seviyesiz, düstursuz açıklamalar yapmaları. Ortalığı adeta bir meydan savaşına hazırlamaları. Biz bu seviyesiz davranışlara hazırlandığımız için iki başkanın medeni iki insan gibi yemek yemelerini yadırgıyoruz ve bununla kalmayıp şike için bir araya geldiler diye itham ediyoruz. Ondan sonra da çıkıp Türk futbolunda şiddet bitsin mavraları atıyoruz. Kusura bakmayın ama beyler biz aslında kendimizi kandırıyoruz. Çünkü biz kavgayı, hır gürü seviyoruz. Medyamız da maalesef seviyor. Çünkü daha çok reyting, daha çok haber, daha çok malzeme çıkıyor bu durumda.

İki başkanın yemek yemesini şike yapıyorlar diye itham etmek hem iki büyük camiaya, hem futbolculara, hem teknik adamlara büyük bir saygısızlıktır. Onların emeğine mesleklerine saygısızlıktır. Bu renklere gönül vermiş milyonlara saygısızlıktır. Bunun yanında asılsız ithamlar, bu çirkin yakıştırmalar Türk futbolunun marka değerini her geçen gün düşürmektedir. Süper Ligin marka bir lig olmasının önündeki en büyük engel bana göre bu davranışlardır.
Biz başkanların yemeğini alkışlamalıyız. Hep böyle demeliyiz fair play adına. Keşke her derbi öncesi böyle güzel görüntüler yaşansa. Şiddet, küfür ve fanatizm son bulsa demeliyiz.

Galatasaray Fenerbahçe derbisinde yaşananları tüm dünya gördü. İspanya televizyonu yayını kesti çıkan olayları ekrana getirmemek adına. Bu çirkinliklerin yaşanmaması adına hepimiz sağduyulu hareket etmek zorundayız.

Futbolun bir spor olduğunu unutmamalıyız. Bu yemekle ilgili, çirkin ithamda bulunan komplo senaryosu yazanlara sesleniyorum. Fenerbahçe çıkıp Beşiktaş'ı yenerse Beşiktaş da Fenerbahçe'yi kupadan eler ise ne diyecekler acaba. Eminim ki pişkin pişkin futbol üç ihtimali olan bir spor. Sonucu üç ihtimale de açık diye yorumlar yapacaklar.

Yapmayın beyler yüzyıllık mazisi olan iki güzüde kulübümüzü karalamayın. Futbolumuzun altına dinamit koymayın.

Ben bir futbolsever olarak bu yemekten dolayı başkanları kutluyorum. Ama yetmez diyorum. Her derbiden önce bu tür yemekler yensin diyorum..

Hak edenin kazandığı, hakemin değil futbolcu performanslarının konuşulduğu, dostluğun kazandığı, bol gollü bir derbi olması dileğiyle!!!

 
Toplam blog
: 13
: 1469
Kayıt tarihi
: 27.04.09
 
 

14 ocak 1977 samsun Bafra doğumluyum. Bafra kolay lisesi'nden 1994 yılında mezun oldum. 19 Mayıs üni..