Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dedikodu mu?

Dedikodu mu?
 

İnsanların arkanızdan konuşmalarına engel olamazsınız. Siz odadan çıkar çıkmaz sizi çekiştirmeye başlar, hatta bazen siz tam burunlarının dibindeyken dedikodunuzu yaparlar.

Dedikoduyu biraz da başarı olarak görmek gerekir. Çünkü insanlar kendileri için önemli olan şeyler hakkında konuşurlar. Eğer onlar için önemliyseniz sizin hakkınızda konuşurlar.

Ucuz dedikodular da vardır. İnsanlar mesela yalnızca manşetleri okuyup altında yazılanlara zahmet edip bakmadıklarında ucuz dedikodular türer. İğneli sözler, iş ve aşk ilişkilerinin karanlık yüzü sahip olduğunuz şeylerle birlikte artar. Sizin için iyi düşünmeyenler, fırsat kollayan insanlar her zaman hayatınızda olacaktır. Söz konusu dedikoduysa eğer kaygı duymak gerekir mi?
Evet gerekir.
İnsanların söyledikleri, yaydıkları şey gerçek değilse kaygı duymak gerekir. Dedikodulara aldırmayan ya da onların doğruluk payları var mıdır, yok mudur diye araştıran çok nadir insan var.

Aldırmayanlar, korkanlar ve başkaları hakkında kötü haberler duymayı seven insanların sayısı az değil. Dedikodulara karşı çıkmak, kendinizi savunmanız gerekir.

Genellikle iş ortamında sır diye bir şey yoktur. Pek çok insan pek çok şey bilir. Bazen kendinizi savunduğunuzda bunu inkar edicek olan kişiler çıkacaktır karşınıza. Ama önemli olan sizin gerçeği bilmeniz. Elbette gerçekler ortaya çıkacaktır ve bu dedikoduların arkasındakiler geri adım atmak isteyecek ve yaptığı karalamanın farkına varacaktır.

Çevremde çok az insan bunun farkına varıyor ve özür dilemek için çok az insan harekete geçiyor.

Farkında olabileceğimiz bir yaşam diliyorum..

 
Toplam blog
: 125
: 885
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

Tıbbi sekreterim aynı zamanda edebiyatla meşgulüm ..