Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '16

 
Kategori
Deneme
 

Defalarca; para kazanmak hiç kolay değil

Defalarca; para kazanmak hiç kolay değil
 

HİÇ kolay değildi.


Kadın defalarca siliyordu, hep silerdi,işi bu idi; silmek.

Para kazanmak HİÇ kolay değil, dönemlerindeydik. HİÇ!

Adam defalarca kilitleri kilitleyip açmıştı; kilitle aç, defalarca; hiç kolay değildi bu dönemde, dönmeden etrafında, para kazanmak.

Ve çocuk defalarca ŞARKI söyledi, bitmez besteler, güfteler, alkışlar, şaşkınlıklar; defalarca eğildi çocuk; para kazanmak ŞİMDİ hiç kolay değil.

Kadın, her sabah arabasıyla gidiyordu ve kadın her akşam arabasıyla dönüyordu; dünyanın döndüğünü biliyordu, sevginin ve başının; para kazanmak hiç kolay değildi, kazandığını...

Adam kazak örüyordu, örüp para kazanıyordu, kazanıp onu bir güzel yiyordu; hiç tuz kullanmazdı, hız yapmazdı; yalnız, yanlış yaşardı; kazak örerdi, sürekli kendini tekrarlardı.

Kız yolun başında defalarca tükürdü, tükürdükçe para kazandı; tükürük, içinde, işinde çalıştı taaaa işte o zamana kadar; hiç pişman olmadı, tükürüğü de hiç bitmedi; para kazandı defalarca, defalarca mutlu oldu o çocuğun gözlerinde ve sözlerinde ve düşlerinde ve...

1. Not: Defalarca oynadı o gencin babası o oyunu ve hep kaybetti, genci değil, hayatı ve o oyunu; ah bir kazanabilseydi, o genç ne olurdu, defalarca bunu düşündü, onu.

2. Not:

Kimi bak valla

hiç kazanmak istemez

billa öylece

öylesine yaşayıp

buralardan gitmek ister

para aman bee der

doğum ve ölüm

aman beee der

demez olan HİÇ!

Ş.Y.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 650
: 412
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İzmir.  Aşk ve Şiir. Müzik. Kitap. Varlık ve Sözcükler ve .... ..