Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Değirmen hoş değirmen de, suyu nerden?

Değirmen hoş değirmen de, suyu nerden?
 

Ramazan ayı ne yazık ki bu yıl da siyasete alet edildi! Başı çekenler ise kurdukları iftar (!) sofralarıyla Ak Parti (AKP)li belediyeler ve siyasiler oldu.

Bu yıl bir yenilik yapıldı. İftar çadırları terk edildi onun yerine kilometrelerce uzunluğunda “iftar sokakları” hatta “iftar caddeleri” hayata geçirildi… Belediyeler, en uzun ve kalabalık iftar sofralarını kurma yarışına girişti. İktidar mensupları ise hiç sıkılmadan ve de utanmadan bu sofraları referandum propagandasına alet ettiler…

Neyse, ilk günlerde 2 bin-5 bin kişilik mütevazı (!) sokak sofraları kurulurken birden ne olduysa ipin ucu kaçtı. 'Eve teslim iftar', 'Alo iftar hattı', 'Bir sofra da sen kur’ hatlarının mucidi, ilklerin belediyesi İstanbul’un Esenleri hızını alamadı ve 10 kilometre uzunluğunda 7 bin masa da 40 bin kişiyi ağırlarım ve de Guinnes Rekorlar Kitabı’na da girerim diyerek kolları sıvadı. Rekorlar kitabına giremedi ama basın da yazılanlara göre kişi sayısı 60 bini bulmuş!..

Promosyonlu ve “Evet!” li iftar sofrası!

İstanbul belediyeleri doludizgin giderken Ankara durur mu? 10 Platform bir araya gelmişler ve bizimde “Evet!” çorbasında tuzumuz olsun, bizim neyimiz eksik diyerek 50 bin kişilik sofra kurma hazırlıklarına başlamışlar. Ayrıca bir bedava iftar menüsü alana, bir lunapark bileti de bedavaymış! Bugün gazetelerden öğrendiğimize göre Başbakan’ın da katılımıyla birlikte kişi sayısı 70 bini geçmiş…

Hamdolsun!

Rekor iftar sofrası (!) nda Ankara Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek, alandaki vatandaşlara” Türkiye’nin gerçek demokrasiye kavuşması için referanduma ’evet’ diyecek miyiz" diye sormuş, onlar da hep bir ağızdan “Evet!” demişler...

Unutmadan söyleyelim; Organizasyon komitesi, iftar organizasyonunun Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için girişimlerde bulunacaklarmış. Esenler belediyesinin haberi ola! Daha Ramazan ayı bitmedi çok şükür!.. Bu mübarek(!) sofraların 100 bin kişiye kadar yolu var!.. Kadir günü de bunun için biçilmiş kaftan, haydi kolay gelsin!

Ankara’da ki iftar için toplam 8 ton et, 5 ton pirinç, 2 ton nohut kullanılırken, 60 bin pide, 60 bin ayran, 120 bin şişe su ile hurma, zeytin, tereyağ ve baldan oluşan iftariyelik hazırlanmış.

Değirmen hoş değirmen de suyu nereden?

Kamuya olan borçları milyarları geçen belediyeler, bu sofraları kurmak için kaynağı nereden buluyor?

Tonlarca gıda malzemesinin satın alındığı firmalar ile sponsor (destekleyici) olduğu söylenen firmaların AKP iktidarı ile yakınlığı nedir? Bu firmaların arasında vergi yüzsüzleri var mıdır?

Sözde iftar sofraları düzenlemek adına kimler zengin edilmektedir?

İftar sofralarında kimler oruç açıyor? İhtiyaç sahibi olup oruç tutan ya da tutamayan vatandaşlar bu sofralardan ne kadar yararlanıyor?

İftar sofralarında tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeniliyor mu?

Bordro mahkûmlarının ücretlerinden kesilen vergiler kaynak olarak aktarılmış mıdır?

Buradan Diyanet İşleri Başkanlığı’na da soruyoruz:

Rekor kırmak, referanduma “Evet!” oyu toplamak amacıyla kurulan bu sofraların dinî geçerliliği var mıdır?

Dış ticaret açığı rekora giden bir ülkede bu kadar israf doğru mudur?

Bu sofralar için harcanan milyarların, kul hakkı daha doğrusu vatandaş hakkı açısından durumu nedir?

AKP iktidarının “Evet!” gösterisine dönüşen iftar sofralarını düzenleyenlerin durumu dinî açıdan nedir?

***

Şahane iftar sofralarında… şahane siyaset yapan… şahane siyasetçilere de buradan soruyoruz;

Değirmen hoş değirmen de suyu nereden?

Tülay Hergünlü

İstanbul, 03.09.2010

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..