Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '14

 
Kategori
Deneme
 

Değişen hayatla evli kadınların gözünün daha çok dışarıda olduğu doğru mu?

Değişen hayatla evli kadınların gözünün daha çok dışarıda olduğu doğru mu?
 

Eski yıllarda belki de namus gerekçesiyle öldürülen kadın yoktu. Şimdilerde öldürülen yüzlerce kadın toplumda bir şeyin işareti olmalı. Eskiden kadınlar okumuyorlardı. Çalışmıyorlardı da. Yani öyle fazlaca dışarı çıkıp gezdikleri de yoktu. Günümüz kadını okuyor, çalışıyor, geziyor. Yani her şeyi öğreniyor. Bu bilinçle kabuğunu kırıp çıkmak istiyor ama hala ipler başkalarının elinde.

Bu yollara giren (bu yollara giren derken umumhane ve randevuevi kadınlarını kastetmiyoruz. Başka erkeklerle ilişki kuran) her kadın öldürülmüyor ya senede 1000’e yakın kadınımız öldürüldüğüne göre duvarları yıkmaya çalışan kadınların sayısı yüz binleri aşıyor. E tabi yani erkek yapıyor görüyorlar; bizim de hakkımız diyorlar.

Bu yüz binleri aşan kadınlar normal umumhane ve randevuevi kadınları değil, içimizdeki kadınlar. Rus, Moldovalı, yabancı kadınlar, paralı asker, oteller vs bu tablo biliniyor. Ama tabii ki cahil halk böyle yüz bin kadın değil de kadınların yarısı diyor. E bu nedenle senede 1000’e yakın kadın öldürülüyor. Bütün bu olaylar/durumlar yeni evlenecek erkekleri tereddüde sokuyor. Evlenmeyi erteliyorlar. Biz de sanıyoruz ki işte aradıklarını bulamadılar, maddi nedenleri evliliğe hazır değiller falan.

Meğer neymiş? Ortalık kötüymüş. “Temiz süt emmiş aile kızı” bulmak kolay değilmiş. Elin kızıyla gez toz sonra da evlenilecek temiz kız yok de. Kızlar temiz  de siz temiz misiniz bakalım!Kızlarla gezen sizsiniz sonra kalkmış evlenilecek temiz kız yok diyorsunuz.

Kardeşim devir değişti, senden başkasına bakmayacak birini boşuna ararsın. Sen karından başkasına bakmıyor musun ki o da bakmasın. Haaaa sen bakacaksın, o evde oturacak, senin anan güzel mi! 1000 kadını mı örnek veriyorsun? Kerim Korkut düzeni gelince görürsün bin kadını! Dünyaya geldiklerine pişman etmem herhalde. Fasulye cumhuriyetinde keyfiniz yerinde!

Bu bir değişim, durmaz, artarak devam eder. O öldürenler ruh hastası, psikopat. Yani yapmasa bile komşunun oğluyla konuştu diye öldürürler.  Ben bu kadınlara acımıyorum; çünkü akılsızlıklarının cezasını çekiyorlar. Yüz kere yazdık bu tür insanlarla evlenmeyin diye. Kadınınız böyle yollara girmişse ve siz bunu kabullenemiyorsanız ondan ayrılırsınız, başka bir hakkınız yok.

Şimdi artık bazı değişen durumları yavaş yavaş kabul etmeye başlayacaksınız. Evliliğin namus argümanının değişmesi gerekiyor. Karınızı bir ilişki durumunda yakaladığınız zaman ondan ayrılırsınız. İlişki durumu dışında karınızın yaşamını hiçbir şekilde kısıtlayamazsınız. Çünkü karınızla siz sadece beraber yaşayan iki insansınız. Sizin başka kadınlarla ilişkinizde karınız sizi affettiği gibi isterseniz siz de affedebilirsiniz.

Şimdi gerçekçi olalım, bu tür şeylerin çoğu gizli yürüyor. Ama karınızı yakalamak istiyorsanız mutlaka yakalarsınız. Karşınıza alırsınız, ben böyle bir şeyi kabul edemem, bu nedenle seninle evliliğimi sonlandırıyorum dersiniz. Kimsenin bilmesi gerekmez. Onu öldürüp hapishaneye girmeniz gerekmez. Namusun temizlenmesi diye bir olay yoktur. Ölen karınızın arkasından o böyle yaptı demeyecekler mi?

Şununla yatacak, beni aldatacak diye karınıza hayatı zehir etmeyin! Başa çıkamazsınız, yapmak isteyen yapar.Tavuk güdülmez, cebinize alıp gezdiremezsiniz. Alabildiğine serbest bırakın. Herkesle gezsin konuşsun. Birlikte gezin. Onun istediği biriyle yatmak değil çevre oluşturmak, insanlarla dost olmak. Erkek kadın bir sürü arkadaşı olsun. Sizin de olsun. Hatta ortak arkadaşlarınız, aile dostlarınız. Kadınların çoğu kocalarından memnundur, böyle bir ortamın özlemi içindedirler, cinsel arayışları yoktur. Karısının kimseyle konuşmasını istemeyen/yasaklayan koca karısını başka erkeklerin kollarına atıyor demektir. Unutmayın sadece yatmak ihanettir!

Başlıktaki soruya gelirsek, evet değişen hayatla evli kadınların gözü daha çok dışarıda. Ama bu gözü dışarıda olanların arasında ilişki arayanlar küçük bir azınlık (para karşılığı bu işi yapanlar konumuzun dışında)  evli kadınların büyük çoğunluğu yaşamında serbest olmak istiyor. Kocasını seviyor, kocasıyla mutlu. Ama işte yaşamak da istiyor. Erkek olsun kadın olsun tanıdıklarıyla bir yerlere gitmek, gezmek, oturup kahve içmek iki sohbet etmek istiyor. Facebook ta şurada burada bir arkadaş çevresi oluşturmak istiyor. Ben aslında yakışıklıyım; çapkın da sayılırım; bu şekilde konuştuğum belki yüzlerce kadından hiçbirisiyle yatmadım. Ama… Neyse anlayan anladı. Kadın şişirilmiş balondur, sıktıkça elinizden kaçırırsınız! Sıkmaya devam edin, siz bilirsiniz.

Burada bir şeyi de yazmak istiyorum: Bir duyuma göre erkekleri karılarının bu tür işlere kalkışmasından ziyade yediği nanenin ortaya çıkması delirtiyormuş. Yani kusura bakmayacaksın hanım efendi çayırda madımak toplamıyorsun! Türkiye’nin bu konuda en modern erkeği olarak bana “Karın birsiyle…” şeklinde bir şey söylensin, hele de bu ortalıkta dillensin valla ben bile karımı öldürebilirim. Anladın yani, ne halt yiyorsan şeytan bile bilmeyecek!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..