Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Katil padişah dizilerinin reytingleri parçaladığı ülkede Ekmeleddin ancak kuşlu camiye imam olur

Katil padişah dizilerinin reytingleri parçaladığı ülkede Ekmeleddin ancak kuşlu camiye imam olur
 

Başbakan doğru söylüyor. Cumhurun başı. Çankaya’da oturacak. Bırak Allahını seversen. Madem öyle, bir cumhurbaşkanı kuklası yapıp oraya koyalım. Türkiye'nin geçmiş cumhurbaşkanlarını biliyorum. Ülkenin sorunlarından habersiz, ne demekse cumhuriyeti temsil eden, etkisiz yetkisiz, noter görünümlü... Yani böyle olacaksa Tayyib gelsin daha iyi.

Adam diktatör olduğu halde üç seçimdir kazanıyor. Demek ki diktatör olduğu için kazanıyor. Bize Tayyib’in demokrat versiyonu lazım. Ekmeleddin diyor ki kavga olmasın. Yumruğunu masaya vurmazsan kavga olur kardeşim!

Ne demek cumhurbaşkanı her şeye karışmaz. Cumhurbaşkanı Çankaya'nın müdürü mü? Yürütmenin işlerine karışmazmış. Gerçi Kerim Korkut devlet düzeninde cumhurbaşkanı yok. Başbakan da yok. Hani şimdi düzenimiz böyleyse ben sadece tören kıtası denetleyen adam istemiyorum.

Cumhurbaşkanı ülkenin başıdır. Devlet ülkeyi yönetir, cumhurbaşkanı da devleti yönetir. Hükümet icraatlarında cumhurbaşkanına karşı direk sorumludur. 2000'de Ahmet Necdet Sezer'in başbakan Ecevit'e kitap fırlatması doğru bir davranıştır. Ülkenin başındaki adamın ülkenin sorunlarına kayıtsız kalması düşünülemez. Kitap fırlatma hesap sormadır ve doğru bir tepkidir.

Başbakanın demokrasi yanında sorun var. Bu tür insanlar Türkiye'nin yönetiminde yer almamalı. Kendisi gibi demokrasi anlayışında sorun olan bir kitlenin desteğiyle üç dönemdir seçiliyor. İhtimal ki bu defa da seçilecek. Çünkü Türkiye'nin demokrasisi sorunlu.

Hiç değilse antidemokratik uygulamalar olmaz düşüncesiyle çatının adayını desteklemek istiyoruz ama o da çok halim selim biri. Demokrasi yanı fena değil ama yine de sol zihniyete hitap etmiyor. Bunu kapatabilecek kişiliği de yok ama. Sürekli barıştan kardeşlikten söz ediyor. Bunlar masal. "Kavga istemiyor" argümanıyla Tayyib Erdoğan'ın karşısına çıkacak. Ama işte Türkiye'de kavgayı barış türküleri söyleyerek durduramazsınız.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..